Rendszeres olvasóink minden bizonnyal emlékeznek rá, hogy évről évre hírt adunk -méghozzá képes hírt- a Krisna-tudatú Hívők Közösségének karácsonyi ételosztásáról. Idén is tizenkilenc helyszínen folytatnak majd ünnepi segélyakciót, és most is lehetőségünk nyílik arra, hogy felajánlásainkkal segítsük karitatív tevékenységüket.

 

Rendszeres olvasóink minden bizonnyal emlékeznek rá, hogy évről évre hírt adunk -méghozzá képes hírt- a Krisna-tudatú Hívők Közösségének karácsonyi ételosztásáról. Idén is tizenkilenc helyszínen folytatnak majd ünnepi segélyakciót, és most is lehetőségünk nyílik arra, hogy felajánlásainkkal segítsük karitatív tevékenységüket.

Idén is megrendezésre kerül a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége karácsonyi karitatív akciója Budapesten és vidéken. Idén több helyszínen osztanak, mint eddig bármikor. A segélyben részesülteket rászoruló nagycsaládosok, nyugdíjasok, gyermekek, romák és fedél nélkül élők képezik. A kiosztott meleg ételek és tartós élelmiszercsomagok száma a tervek szerint több, mint hatezer lesz.

2009. december 24-25-26-án 13 órától, napi 1200 adag melegételt és gazdag hidegélelmiszer-csomagot osztanak szét Budapesten a Blaha Lujza téren, több zsák téli ruha kíséretében. Szilveszter alkalmából szintén ünnepi fogásokkal és ajándékokkal várják a nélkülözőket december 31-én 15 órától ugyanitt. December 19-én 300 adag ételt osztottak már Óbudán, 20-án pedig az Éhező Gyermekekért Alapítványnak segítve sor került további 200 adag élelmiszercsomag kiosztására.

Helyszínek:

Pest megye Budapesten három helyszínen szervezünk ételosztást az ünnepek alkalmából.

December 19-én 12 órától az Óbudai Családsegítő Központban az Önkormányzat által felkeresett kerületi rászorulók részére osztunk szét 300 adag meleg ebédet és tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot, melybe rizst, olajat, cukrot, gyümölcsöket, édességeket, konzerveket helyezünk el.

December 20-án 13 órától a VIII. kerület Bérkocsis utcában az Éhező Gyermekek Alapítvány által gondozott 200 gyermek és családja részesül szintén egy-egy gazdag hidegélelmiszer-csomagban ünnepélyes átadás keretében.

A több éves hagyománynak megfelelően december 24-25-26-án a Blaha Lujza téren napi 1200 adag meleg étel és hidegcsomag kerül szétosztásra 13 órától. A magyaros meleg egytálételek mellett indiai édességet, forró teát, meleg ruhát, és még olvasnivalót is kapnak a sorban állók. Az ajándékcsomagban minden nap változó összetételben helyezünk el tartós élelmiszereket, a gyermekeknek ínyencségeket, tejterméket, innivalót.

Az Újévet december 31-én stílusosan egy tál vegetáriánus lencselevessel köszöntjük, a rászorulókkal együtt. A gazdag ünnepi menü szétosztására a Blaha Lujza téren kerül sor délután 3 órától.

Somogy megye: December 23-án Somogyvámoson 650 adag indiai meleg ételt (főétel, párolt rizs, puri) és édességet osztunk szét a helyi lakosság körében. Az ételt a falu minden lakója házhozszállítás útján, melegen tartó dobozokban kapja kézhez.

December 30-án 120 darab – lisztet, rizst, darát, cukrot, olajat és narancsot tartalmazó – ajándékcsomaggal és karácsonyi süteménnyel vendégeljük meg a falu nyugdíjasait. Az átadást rövid indiai programmal kötjük egybe.

December 22-én Kaposváron a Gróf Apponyi u. 10. szám alatt a Családsegítő Intézet által felkeresett 120 rászoruló család részesül egy-egy 7-8 kg-os élelmiszercsomagban az ünnepek alkalmából. A csomag mellé családonként egy könyvet is kapnak ajándékba. A csomagok reggel 10 és este 6 óra között vehetők át.

A Marcali környéki falvakba december 21-22-23-án 50 rászoruló család számára szállítunk ki ugyancsak hidegélelmiszer-csomagokat és olvasnivalót. A segélyben a Polgármesteri Hivatal által is rászorulóként nyilvántartott családok részesülnek.

Bács-Kiskun megye: 2009. december 24-én Kecskeméten a Hírös Diák Alapítvány hajléktalanszállójának 80 lakója, illetve a Hajléktalan Gondozó Szolgálat szállást nyújtó intézményének úgyszintén 80 lakója számára szállítunk ki indiai meleg egytálételt és édességet az ünnepnap alkalmából.

Szintén ugyanezen a napon 50 kecskeméti nyugdíjas is részesül az ünnepi menüben ételkiszállítás útján.

Önkénteseink Baján is 30 csomag száraz élelmiszert osztanak szét a helyi legszűkösebben élő lakosok körében. A kliensek felkutatásában a helyi szociális intézmények állnak segítségünkre.

Hajdú-Bihar megye: Az idei karácsonykor immár debreceni központunk is csatlakozik az országos segélyakcióhoz. December 24-én 12 és 14 óra között 150 főt látnak vendégül egyházunk szerzetesei a Magyari u. 2 szám alatt működő Govinda Kulturális Központ udvarán. A babgulyásból, kenyérből és forró teából álló ebédre elsősorban helyi rászorulókat várunk.

Fejér megye: December 22-én Dunaújvárosban, indiai kulturális központunkban osztunk szét 50 db hidegcsomagot a helyi szegény családok között, akiket a városi családsegítő központon keresztül érünk el.

Heves megye: Az egri Krisna-templom lakói december 22-én 100 adag meleg egytálétellel, kenyérrel, és forró teával vendégelik meg az egri hátrányos helyzetű családokat. Az ünnepi ebédet a templom udvarán osztják szét a szerzetesek, a Széchenyi u. 64. szám alatt.

Baranya megye: December 21-én, hétfőn 13 órától Pécsett a régi Domus előtt 400 db gazdagon megrakott ünnepi élelmiszercsomag talál gazdára a helyi sokgyermekes családok, idősek és hajléktalanok között. Bővebb információt a városban kihelyezett plakátokon olvashatnak az érdeklődők.

Csongrád megye: Egyházunk hosszú múltra visszatekintő szegedi gyülekezete december 23-án 40 adag meleg ebédet szállít ki a Családi utcai Menedékház lakói részére.

Jász-Nagykun-Szolnok megye: Karácsony alkalmából Szolnokon is meleg egytálétel kiszállítására kerül sor 30 rászoruló részére együttműködésben más szociális szervezetekkel.

Békés megye: Békéscsaba városában az ünnepek alkalmából szintén meleg ételt osztunk szét a nélkülözők között, a tervek szerint 30 embert tudunk megsegíteni ilyen módon.

További információ: http://www.karitativ.hu/  Kapcsolat: Szilaj Péterné 30/243-1486

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük