Tizenkétszer több hólánc fogyott az ország Tesco áruházaiban az elmúlt napok havazásának hatására, mint az átlagos téli napokon. Az áruházlánc egész télen óriási termékválasztékkal várja a hidegre készülő autósokat, ennek ellenére legtöbben csak a hó láttán ocsúdtak: a hólánc mellett közel 20 százalékkal nőtt a jégkaparók és egyéb téli termékek eladása is.

 

Tizenkétszer több hólánc fogyott az ország Tesco áruházaiban az elmúlt napok havazásának hatására, mint az átlagos téli napokon. Az áruházlánc egész télen óriási termékválasztékkal várja a hidegre készülő autósokat, ennek ellenére legtöbben csak a hó láttán ocsúdtak: a hólánc mellett közel 20 százalékkal nőtt a jégkaparók és egyéb téli termékek eladása is.

 

A Tesco forgalmi adatai szerint  elsősorban a nagyvárosok lakóit érte felkészületlenül a zord időjárás: Nyíregyházán, Kecskeméten, Debrecenben, Budapesten, Győrben, Miskolcon és Pécsen vásároltak legtöbben téli autós terméket. A Tesco segíteni kíván az autósoknak járművük téli felkészítésében, így többek közt folyamatosan akciós áron kínálja a téli gumiabroncsokat. A leggyakoribb gumiabroncs méretek mind kaphatók a Tesco áruházakban (DEBICA 155/70 R13 -tól 205/55 R16-ig), és ezek már jutányos áron, akár 8490 Ft-ért is elérhetők.

A motor elindítása is sokkal több energiát igényel ebben az időszakban, mint nyáron. Az alacsony hőmérséklet akár 50%-al is csökkentheti az akkumulátor teljesítményét. Ezért célszerű a téli időszakban a legésszerűbben használni az autók akkumulátorát. Így ha a motor nem jár, nem ajánlott bekapcsolni egyetlen fogyasztót sem.

Arra az esetre azonban, ha mégis tönkrement az akkumulátor, a Tesco kedvező ajánlatokkal várja vásárlóit. Az áruházlánc az alacsonyabb árú termékektől a prémium kategóriáig különböző márkájú akkumulátorokat kínál. A tavalyi évtől kezdve már a  Bosch és VARTA  márkájú termékek is megtalálhatók az áruházak polcain, melyek 15990Ft-os akciós ártól kaphatók. Ajánlott beszerezni egyúttal a kiegészítő termékeket is; a Tescóban akciós áron kaphatók indítókábelek (999Ft-tól), valamint akkutöltők (3490Ft-tól) is.

 

A megváltozott közlekedési viszonyok miatt ajánlatott ellenőrizni a jármű világító- és jelző berendezéseit és az ablaktörlő lapátokat, hogy megfelelően működjenek. Az ablakmosó folyadékot is fel kell tölteni. Ha a gépjármű szélvédőmosó tartályában maradt még nyári szélvédőmosó, érdemes magasabb koncentrációjú szélvédőmosót választani (-42Celsius).  A Tesco áruházakban 2, illetve 5 literes kiszerelésekben kaphatók ablakmosó folyadékok.

 

A fagy közeledtével szükség lehet jégoldóra, jégkaparóra és páramentesítőre is, mely utóbbiból az akciós termékek már 99 forintért is kaphatók. Jégkaparók egyaránt megtalálhatók  egyszerűbb és szivacs markolatú hókefével ellátott kombinált kiszerelésben is. A Tesco az elmúlt hetekben 20%-kal több jégkaparót értékesített, mint az előző időszakban.

 

A Tesco a biztonságos közlekedésen kívül gondol az autósok kényelmére is. A téli időszakban a gépkocsik belsejében lassan, akár 5-10 perc alatt alakul ki a kellemes hőmérséklet,  az áruházban kapható fűthető ülésvédők azonban másodpercek alatt felmelegszenek és teszik komfortosabbá az utazást. A fűthető ülésvédő bár extra kelléknek számít, a Tescónál mégis elérhető áron (2490 Ft-tól ) beszerezhetők.

 

Az áruházlánc a kései télre való felkészüléskor nem csupán az autósok, hanem a gyalogosok közlekedésének megkönnyítésére is gondolt. Az áruházakban 10 kilogrammos kiszerelésben kapható útszóró só jelentős készletei a központi raktárból szükség esetén legfeljebb 48 óra leforgása alatt eljutnak az ország minden részébe, valamennyi Tesco áruházba. Hasonló a helyzet az ilyenkor szintén slágerterméknek számító hólapáttal, amelyből ugyancsak jelentős alapkészlettel rendelkezik a Tesco.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük