2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Több mint félmilliárd dollárt hozott a Mamma Mia! a GE és a Vivendi konyhájára.

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/22598"><img class="image thumbnail" src="/files/images/up.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="44" /></a></span>570 millió dollárt meghaladó bevételt hozott a Mamma Mia! film a jegypénztáraknál. A világhírű musical alapján készült kasszasiker nagyban hozzájárult az Universal Pictures filmstúdió eddigi legnagyobb, 2,8 milliárd dolláros éves bevételéhez. </p><p>

up.thumbnail570 millió dollárt meghaladó bevételt hozott a Mamma Mia! film a jegypénztáraknál. A világhírű musical alapján készült kasszasiker nagyban hozzájárult az Universal Pictures filmstúdió eddigi legnagyobb, 2,8 milliárd dolláros éves bevételéhez.

up.thumbnail570 millió dollárt meghaladó bevételt hozott a Mamma Mia! film a jegypénztáraknál. A világhírű musical alapján készült kasszasiker nagyban hozzájárult az Universal Pictures filmstúdió eddigi legnagyobb, 2,8 milliárd dolláros éves bevételéhez.

A stúdió tavaly négy olyan filmet mutatott be, amelyek csak az amerikai mozikban több mint 100 millió dollárt hoztak. A Mamma Mia! mellett a sikeres négyesfogatban található A Hihetetlen Hulk, a Wanted, és A Múmia – A Sárkánycsászár sírja is. 2008-ban Magyarországon is a Mamma Mia! vonzotta a legtöbb nézőt a mozikba.

Történetének eddigi legjobb eredményét könyvelhette el a GE szórakoztató és média üzletágához tartozó Universal Pictures 2008-ban, miután a jegypénztári bevételek világszinten elérték a 2,8 milliárd dollárt. A rendkívüli siker 1,7 milliárd dolláros, 66 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az Egyesült Államokban a Universal 1,12 milliárd dollárral szárnyalta túl a 2007-ben elért rekord bevételét.

Az év legkiemelkedőbb sikertörténete a Mamma Mia! című film volt, mely a legnagyobb bevételt hozta a filmstúdió számára mind az Egyesült Államokon belül (144 millió dollár), mind nemzetközi szinten (428,5 millió dollár).

A Mamma Mia! világjelenséggé vált, 2008-ban az Egyesült Királyság eddigi legnépszerűbb filmje lett. Ezt a rekordot korábban James Cameron klasszikussá vált 1997-es Titanic című filmje tartotta. A Mamma Mia! a legnagyobb nézőszámot érte el az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Görögországban, Magyarországon, Norvégiában és Svédországban.

A forgalmazók felmérése szerint a Mamma Mia! idehaza több, mint 400 millió forint bevételt ért el a mozikban. Úgy látszik többen is úgy tettek , mint Fay Miklós kritikus, aki nyáron a filmről szóló „Musicalmozi kell" kritikájában megírta: "Már háromszor láttam, és még háromszor egészen biztosan meg fogom nézni, csak azért, mert mindig jó kedvem lesz tőle,….Szóval néhány hétig most nem leszek itthon, de nem tűntem el, csak a Mamma Mia!-t nézem."

http://www.universalpictures.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.