2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Totálkár

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89565"><img class="image image-preview" src="/files/images/gepjarmu_karszakerto_totalkar_porsche.jpg" border="0" width="265" height="199" /></a></span>Bajban vagyok. És perben. A biztosítómmal. Arról van szó, hogy családi házunk a Fő útra néz, hátul szépen gondozott kert, elől a gépkocsink. Télen a tetőről lezuhant egy több mázsás jeges hódarab. Pont az autó tetejére. Totálkár. Szerencsére kaszkó biztosításom teljes körű, bejelentettem és másnap már meg is jelent a kárbecslő. <p> 

Bajban vagyok. És perben. A biztosítómmal. Arról van szó, hogy családi házunk a Fő útra néz, hátul szépen gondozott kert, elől a gépkocsink. Télen a tetőről lezuhant egy több mázsás jeges hódarab. Pont az autó tetejére. Totálkár. Szerencsére kaszkó biztosításom teljes körű, bejelentettem és másnap már meg is jelent a kárbecslő.

 

Bajban vagyok. És perben. A biztosítómmal. Arról van szó, hogy családi házunk a Fő útra néz, hátul szépen gondozott kert, elől a gépkocsink. Télen a tetőről lezuhant egy több mázsás jeges hódarab. Pont az autó tetejére. Totálkár. Szerencsére kaszkó biztosításom teljes körű, bejelentettem és másnap már meg is jelent a kárbecslő.

 

   Körülnézett, jegyzetelt, fényképezett, méricskélt, majd megkérdezte, ki a ház tulajdonosa. Én vagyok, feleltem büszkén. A szakértő hümmögött egy keveset, még készített egy helyszínrajzot, majd elvonult. Három nap múlva ajánlott, tértivevényes levelet kaptam.

 

   Tisztelt Ügyfelünk! Káreseményével kapcsolatban megállapítottuk, hogy kaszkója érvényes, a havi díjakat késedelem nélkül fizette be. Totálkáros autóját a kárbecslő két millió forintra értékelte, figyelembe véve a kocsi életkorát és műszaki állapotát. Azt is megállapítottuk, hogy a kárt a tetőről lezuhanó hó okozta. Kárát a kaszkó szerződés szerint megtérítjük. Tekintettel azonban arra, hogy az ilyen jellegű károkozásért az ingatlan tulajdonosa, jelen esetben Ön a felelős, pert indítunk a nekünk okozott két millió forintos kár plusz perköltség és ügyvédi díj megtérítéséért. A bíróság jogerős döntéséig a szóban forgó kártérítési összeget letétként zárolt számlára tesszük.

 

   Felkerestem a biztosító főnökét. Mi ez a herce-hurca a kártérítésem körül? Teljes körű kaszkóm szerint nekem a pénz jár. De uram, válaszolta a főnök, a kocsija az ön hibájából ment tönkre. Hiszen a háztulajdonos kötelessége a tetőt olyan állapotban tartani, hogy ne okozzon életveszélyt, kárt. Ezt értem, de hallgasson rám. Ha az én hibámból teszem azt nekimegyek egy fának és totálkárossá megy a kocsim, akkor fizetnek? Akkor igen. És ha az én hibámból leesik valami a tetőről? Akkor nem.

 

   Ezt értem. De ön tapasztalt szakember. Mit tanácsol nekem, mint hűséges ügyfélnek? Próbáljon meg ön is pert indítani. Az építész ellen, mert nem tervezett hófogó rácsot a tetőre. Persze ő tovább perelheti az építési hatóságot, hogy miért adta ki így a lakhatási engedélyt. De vigyázzon! Ha veszít, a perköltséget és az alperes ügyvédi díját is önnek kell megfizetnie. Fontolja meg a pereket.

 

    Megfontolom.


Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.