A „Tudatos fogyás" az „akciószerű" villámdiéták helyett életmódváltást kínál. A már jól ismert szerzőpáros könyvének célja felhívni a figyelmet arra, hogy a hatékony, hosszú távra szóló testsúlycsökkenés kulcsa életvitelünk, gondolkodásmódunk megváltoztatásában, újragondolásában rejlik. A szerzők ehhez kínálnak hasznos információkat és tanácsokat.

 

A „Tudatos fogyás" az „akciószerű" villámdiéták helyett életmódváltást kínál. A már jól ismert szerzőpáros könyvének célja felhívni a figyelmet arra, hogy a hatékony, hosszú távra szóló testsúlycsökkenés kulcsa életvitelünk, gondolkodásmódunk megváltoztatásában, újragondolásában rejlik. A szerzők ehhez kínálnak hasznos információkat és tanácsokat.

A SpringMed Kiadó gondozásában 2008. október 10-én megjelent Dr. Pados Gyula-Dr. Audikovszky Mária: Tudatos fogyás – Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival című könyv. Az A5 méretű kiadvány 320 oldalon foglalkozik korunk egyik legsúlyosabb problémájával, az elhízás elleni küzdelemmel.

A modern világ egyik legnagyobb problémája, hogy túlhajszoltak vagyunk, keveset mozgunk és ehhez képest sok és kalóriadús ételeket fogyasztunk. Mi ennek – ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk – az eredménye? A lassan népbetegséggé váló elhízás. A betegség szó itt sajnos valóban helytálló, hiszen az elhízás sok baj okozója lehet, a szív- és érrendszeri betegségeknek egyértelmű rizikófaktora, de a daganatos betegségekre is hajlamosít.

A könyv célja felhívni a figyelmet arra, hogy a hatékony, hosszú távra szóló testsúlycsökkenés kulcsa életvitelünk, gondolkodásmódunk megváltoztatásában, újragondolásában rejlik. A könyvben egy átgondolt, hosszútávra szóló, korrekt testsúlycsökkentő program megvalósításához szükséges hasznos információkkal, és tanácsokkal találkozhatunk.

Dr. Pados GyulaDr. Pados GyulaA fogyókúra megkezdésekor életmódunkban gyökeres változásokat kell életbe léptetnünk. Ezek kiterjedhetnek a bevásárlásra – pl.: lista összeállítás, termékek címkéjének tanulmányozása -, a megfelelő nyersanyag kiválasztására – pl.: kevesebb energiát, zsiradékot és cukrot, de több rostot tartalmazó ételek választása -, a folyadékfogyasztásra, az ételek elkészítési módjaira, a táplálkozás beosztásra, az étkezés körülményeire. Egy dolog azonban biztos: a tudatos fogyás útjára lépve hasznos útravaló, ha a mindennapi életvitelünkben bekövetkezett változásokhoz tanácsot kérünk.

Dr. Audikovszky MáriaDr. Audikovszky MáriaA „Tudatos fogyás" az „akciószerű" villámdiéták helyett életmódváltást kínál, amihez kapcsolódóan számos hasznos információt találhatunk a http://www.konnyenfogyok.hu/ weboldalon is.

Az elhízás problémájával foglalkozó orvos szerzőpáros évtizedek óta több tízezer elhízott embernek segített a lefogyásban és testsúlya megtartásában. A könyvből nemcsak „csodadiétákat", hanem számos, orvosilag is megalapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti – kombinált rövid és hosszú távú – „Pados-diétát", ami alapján magunk is könnyen dönthetünk, hiszen a nagy kínálatból gondosabban, tudatosabban kell a tartós eredmény érdekében választani.

Dr. Böszörményi Nagy Klára és Dr. Pados GyulaDr. Böszörményi Nagy Klára és Dr. Pados GyulaA kötetben fotókkal illusztrált, színes melléklet található, melyben a „Pados-diéta" segítségével lefogyottak számolnak be sikereikről. A függelékben kalória- és tápanyagtáblázat segíti a tájékozódást.

A tartalomból:

 • Miért nehéz lefogyni?
 • Mért hagyják abba sokan a diétát?
 • Mi a jojó diéta?
 • Tévhitek a sajtóból
 • Az elhízás kezelésének négy alappillére
 • Kit kell kezelni?
 • Reális célkitűzések
 • Milyen diétatípusok léteznek?
 • Melyek az orvosilag megalapozott diéták?
 • Nem fogyókúra, hanem életmódváltás!
 • Mikor van szükség gyógyszeres vagy műtéti kezelésre?

Milyen eredmények várhatók az elhízás kezelésétől?

A szerzőkről:

Dr. Pados Gyula a Szent Imre Kórház Lipid Részlegét vezeti, helyettes, címzetes egyetemi docens, kandidátus, a Táplálkozási Fórum elnöke. 1983 óta mintegy 18 ezer, rizikófaktorokkal is rendelkező elhízott beteget kezeltek oszályukon, majd járóbetegként a Lipid Ambulancián. Az elhízás igen nehezen kezelhető betegség, különösen a halmozott kockázati faktorokkal rendelkezők esetében. Módszerükkel azonban sok ezer betegen tudtak segíteni, a vérzsír- és vérnyomásértékek mellett a cukorbetegség beállításában a radikális testsúlycsökkentéseken keresztül.

A recepteket összeállították:

Dr. Audikovszky Mária főorvos, Szent Imre Kórház, Budapest. 1983 óta dolgozik a Szent Imre Kórház Lipid Részlegén. A ma már „Pados-diétának" nevezett testsúlycsökkentő program keretén belül több ezer elhízott emberen segített. A kórházi kezelésen túl, Lipid Ambulanciás szakrendeléseket is végez és aktív közreműködője a Lipid Részlegen vezetett, betegeknek szóló Lipid Klubnak.

 • Németh Erika dietetikus Szent Imre Kórház, Budapest. 35 éve dolgozik dietetikusként. 2000 óta speciálisan az elhízottak diétás kezelésével foglalkozik a Szent Imre Kórházban. Csoportos és egyéni diétás tanácsadással, a Lipid Klub keretén belül kóstolóval egybekötött ételkészítési és élelmezéstudományi ismeretekkel látja el a tanulni vágyó elhízottakat és családtagjaikat.

 

Dr. Pados Gyula-Dr. Audikovszky Mária:

Tudatos fogyás – Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

ISBN: 978-963-9695-97-9

A/5 320 oldal

3480 forint

A könyv a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Makro-Book), illetve egyes patikákban kapható, valamint megrendelhető a http://www.springmed.hu/ honlapon.

Leinhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük