2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tudatos Választás a táplálkozásban

3 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/5836"><img class="image thumbnail" src="/files/images/eurest.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.eurest.hu" title="http://www.eurest.hu" width="100" height="73" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.eurest.hu/">http://www.eurest.hu</a> </strong></span></span>A magyarországi munkahelyi étkeztetési piac vezetője, az Eurest Étteremüzemeltető Kft. 2007. szeptember végéig 6,3 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 4,5 milliárd forinttal.</strong></p>

http://www.eurest.huhttp://www.eurest.hu A magyarországi munkahelyi étkeztetési piac vezetője, az Eurest Étteremüzemeltető Kft. 2007. szeptember végéig 6,3 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 4,5 milliárd forinttal.

http://www.eurest.huhttp://www.eurest.hu A magyarországi munkahelyi étkeztetési piac vezetője, az Eurest Étteremüzemeltető Kft. 2007. szeptember végéig 6,3 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 4,5 milliárd forinttal.

Az Eurest Étteremüzemeltető Kft., az 1941-ben alapított brit Compass-csoport tagja. A csoport világszerte 98 országban működik, több mint 400.000 ezer munkatársat foglalkoztat, s vezető pozíciót foglal el a szerződött étkeztetést lebonyolító társaságok között. A Compass-t 1988 óta jegyzik a londoni tőzsdén, ahol a világviszonylatban is jelentősnek mondható 20 legtőkeerősebb cég egyike.

A magyar piacon 1992 óta működő vállalat dinamikus növekedésére jellemző, hogy az elmúlt három évben megduplázta a forgalmát és partnerei számát. A jelenleg 48 partnert kiszolgáló, közel 1.000 főt foglalkoztató társaság a kórházi, munkahelyi, illetve iskolai étkeztetés területén napi 35.000 adag ételt készít el és szolgál ki. Az elmúlt három évben 800 millió forintot fektetett be az egészségügybe, a konyhatechnológia, tálalási rendszerek és az alkalmazotti éttermek fejlesztésébe.

Az Eurest a "legjobb munkaadó" felmérés során 2006-ban a nagyvállalati kategóriában 9. helyezést érte el.

Az Eurest támogat egy autista otthont, segíti a gyermekmentőket, "örökbe fogad" nehézsorsú gyermekeket és ingyen étkeztetik őket. A cég a Pető Intézet javára is szervezett már gyűjtést, s vidéken is szervesen kapcsolódik a település életéhez, például a dunaújvárosi hajléktalanok étkeztetését is segíti.

Az Eurest azonban nemcsak ételeket készít és szolgál fel: arra törekszik, hogy elterjedjen az életmódváltással járó minőségi, tudatos táplálkozás. Ennek jegyében indította el a Tudatos Választás Programot, ami lehetővé teszi, hogy a vendégek az éttermekben ne csak étkezzenek, hanem kikapcsolódjanak és felfrissüljenek.

A programot megelőzően az Eurest készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy a megkérdezettek 95 százaléka tartotta kiemelt jelentőségűnek az étkezés szerepét egészsége megőrzése érdekében. Ugyanakkor 44 százalékuk az állította, hogy nem, vagy csak részben tud ennek megfelelően étkezni. A válaszadók elmondása szerint az jelenti a legnagyobb akadályt, hogy a munkahelyükön nincsenek a különböző egészségmegőrző, testsúlycsökkentő és egyéb speciális igényeknek megfelelő ételek.

A Tudatos Választás Program erre a problémára nyújt megoldást. Az Eurest 2007 végére tizenkettő Tudatos Választás emblémával ellátott éttermet fog üzemeltetni. Ezek az éttermek a hagyományos módon elkészített ételek mellett olyan fogásokat is kínálnak, amiknek a receptúráját dietetikusok segítségével alakították ki.

A Tudatos Választás Programban színes ikonok segítenek a fogyasztóknak bizonyos ételek kiválasztásakor attól függően, hogy alacsony zsír- illetve szénhidráttartalmú, vagy éppen magas rosttartalmú táplálkozásra van szükségük az egészségük megőrzéséhez. A személyzet minden tagja elvégzett egy táplálkozástani tanfolyamot, így a fogyasztók akár hozzájuk is fordulhatnak, ha kérdésük van az ételekkel kapcsolatban.

A Tudatos Választás programot az Országos Egészségfejlesztési Intézet is támogatja. Az intézet által hirdetett egészséges munkahely pályázat nyertese, az Ericsson is az Eurest étterem partnere.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.