2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ugrásszerűen fejlődött a REGIO JÁTÉK

2 min read
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/97603"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_638.jpg" border="0" width="292" height="173" /></a></span>Magyarország legnagyobb játékkereskedője év végéig 25 százalékos forgalomnövekedésre számít. Nagykereskedőként úgy látja, évről évre nő a játéküzletek árbevétele, ezzel együtt pedig a nemzetközi játékgyártók magyarországi forgalma is.</em></p> <p> 

Magyarország legnagyobb játékkereskedője év végéig 25 százalékos forgalomnövekedésre számít. Nagykereskedőként úgy látja, évről évre nő a játéküzletek árbevétele, ezzel együtt pedig a nemzetközi játékgyártók magyarországi forgalma is.

 

Magyarország legnagyobb játékkereskedője év végéig 25 százalékos forgalomnövekedésre számít. Nagykereskedőként úgy látja, évről évre nő a játéküzletek árbevétele, ezzel együtt pedig a nemzetközi játékgyártók magyarországi forgalma is.

 

A 40-45 milliárdosra becsült játékpiacon a REGIO JÁTÉK több mint 20 százalékos részesedéssel bír. A vállalat a tavalyi 7 milliárdos forgalma után 2015 év végéig 9 milliárdos forgalomra számít. A piacvezető idei teljesítménynövekedését a 2014 évi üzletnyitásoknak is köszönheti. „A több éve üzemelő áruházaink forgalomnövekedése közel 10 százalékos, de a tavaly nyitott 12 új áruháznak köszönhetően az összforgalmunk több, mint 25 százalékkal nőtt" – számolt be az eredményekről Gyaraki József, a REGIO JÁTÉK ügyvezetője és a Magyar Játékszövetség alelnöke. Tapasztalatai szerint a forgalom tekintetében a vasárnapi zárva tartásnak nem voltak negatív hatásai.

 

A vállalat véleménye szerint minőségi és mennyiségi fejlődés is érzékelhető a játékpiacon. A REGIO JÁTÉK a megnövekedett vásárlóerő mellett a minőségi kreatív játékok iránti igény erősödésével magyarázza a pozitív változást. „A forgalomnövekedést mind a kiskereskedelmi, mind a nagykereskedelmi szektorban tapasztaljuk. Az online játékkereskedelmet évek óta fejlődés jellemzi, kiskereskedelmi partnereink éves árbevétele idén átlagosan 10 százalékkal nőtt" – mondja az ügyvezető.

 

Gyaraki József szerint a pozitív trend elsősorban a LEGO, és az olyan minőségi fejlesztőjátékokat gyártó játékmárkák iránti igény növekedésének köszönhető, mint a SES, a 4M vagy a Ravensburger. A LEGO szelektív nagykereskedelmi partnereként tavaly év vége óta a LEGO kiskereskedelmi partnereinek nagy részét a REGIO JÁTÉK szolgálja ki.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.