Az új Visa szolgáltatás azonnal értesíti a kártyabirtokosokat Visa kártyájukon történő aktivitásokról mobiltelefonjukon keresztül.

Az új Visa szolgáltatás azonnal értesíti a kártyabirtokosokat Visa kártyájukon történő aktivitásokról mobiltelefonjukon keresztül.

 

   A Visa Europe bejelentette egy teszt mobilszolgáltatás bevezetését, amely azonnali megerősítést küld a kártyabirtokos mobiltelefonjára a tranzakciókról, amikor betéti, hitel vagy pre-paid kártyájukat használja.

Az értesítés nagyban növeli a biztonságot vásárláskor, esti szórakozás, vagy akár nyaralások esetén, mivel azonnali üzenetet küld a tranzakció idejéről, összegéről és helyéről a fogyasztó mobiltelefonjára.

A vásárló eldöntheti, hogy milyen formában kívánja megkapni az értesítést, SMS-ben, emailben, bármilyen email fogadására alkalmas mobiltelefon esetén, vagy okos telefonra – mint az iPhone vagy az Android – letöltött alkalmazásra

A Visa mobil értesítés lehetővé teszi, hogy a kártyabirtokos folyamatosan kontrollálja a kártyájáról történt fizetéseket.

Sandra Alzetta, a Visa Europe innovációért, új termékekért és terjesztési csatorna fejlesztésért felelős alelnöke a következőt mondta: "A Visa mobil értesítés szolgáltatásával nagyobb biztonságot kíván nyújtani a kártyabirtokosoknak azáltal, hogy azonnali tájékoztatást kapnak, hogy pontosan hol és mikor van használatban kártyájuk. Ha valami gyanús aktivitást észlelnek, ez a szolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy a kártyabirtokosok azonnal fellépjenek egy esetleges kártyacsalás ellen."

A Visa jelenleg az Egyesült Királyságban teszteli az azonnali értesítés küldő szolgáltatást, és szorosan együttműködik a tagbankjaival, hogy minél több kártyabirtokoshoz eljusson a technológia.

http://www.visaeurope.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük