2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új fejlemények a kormányzati benzintender ügyében

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/22799"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fidesz_2.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.fidesz.hu" title="www.fidesz.hu" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.fidesz.hu/">www.fidesz.hu</a> </strong></span></span>Olcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! - Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek! - hangsúlyozta közleményében Kontrát Károly.</p><p>

www.fidesz.huwww.fidesz.hu Olcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! – Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek! – hangsúlyozta közleményében Kontrát Károly.

www.fidesz.huwww.fidesz.hu Olcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! – Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek! – hangsúlyozta közleményében Kontrát Károly.

Olcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! – Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek!

 

  spacer
    A szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy 2010. január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni. A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot.

 A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket – így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is! – OMV-kártyákkal. Ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre volt a környéken OMV-kút.

 A jogszabálysértő határozatot a kormány – nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására – módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól. Ma a helyzet az, hogy a rendőrségnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag-ellátás érdekében, mégpedig a hírek szerint zárt eljárást, amelyre az Országgyűlés rendészeti bizottsága adhat majd engedélyt. A hírek szerint a kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a Mol úgy döntött: az új közbeszerzési eljárás elbírálásáig a napi árnál 15 forinttal olcsóbban szolgálja ki a rendőrségi és titkosszolgálati járműveket. A kérdés mindezek után az: kinek az érdekeit szolgálta az OMV kiválasztása?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.