2023.december.12. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új -ingyenes – eszköz a vírusok elleni harcban

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2896"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cyberhazard.thumbnail.png" border="0" width="70" height="100" /></a></span>  <p>A Panda Security legfrissebb felmérése szerint az emberek a cégek nincsenek megfelelően felkészülve a vírusok elleni harcra: 72%-uknál az aktív vírusvédelem ellenére is fellelhetőek digitális kártevők. A Panda új, ingyenesen letölthető szoftvere erre nyújthat megoldást. </p><p>

cyberhazard.thumbnail 

A Panda Security legfrissebb felmérése szerint az emberek a cégek nincsenek megfelelően felkészülve a vírusok elleni harcra: 72%-uknál az aktív vírusvédelem ellenére is fellelhetőek digitális kártevők. A Panda új, ingyenesen letölthető szoftvere erre nyújthat megoldást.

cyberhazard.thumbnail 

A Panda Security legfrissebb felmérése szerint az emberek a cégek nincsenek megfelelően felkészülve a vírusok elleni harcra: 72%-uknál az aktív vírusvédelem ellenére is fellelhetőek digitális kártevők. A Panda új, ingyenesen letölthető szoftvere erre nyújthat megoldást.

Ingyenesen letölthető a Panda Security Managed Office Protection nevű szoftver bétaverziója, amelyet elsősorban több számítógéppel rendelkező cégek védelmére fejlesztettek ki. A program, amely egyszerűsített, interneten keresztül elérhető kezelőfelületet bocsát a felhasználója rendelkezésére, lehetővé teszi olyan gépek teljeskörű védelemmel való ellátását és kezelését, amelyek nincsenek drága és bonyolult céleszközökön keresztül hálózatba kötve.

– Nagyon aggasztóak a legutóbbi felméréseink – fűzte hozzá Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Eszerint a cégek 95%-nál van ugyan valamilyen vírusirtó szoftver, ezáltal viszont hamis illúziókba ringatják magukat, ami meg is látszik: 72%-uknál mindezek ellenére fellelhető valamilyen vírus, vagy egyéb digitális kártevő. A probléma az, hogy minél több a számítógép, annál drágább és bonyolultabban kezelhető célhardvereket kellene alkalmazni annak érdekében, hogy a cég megfelelően védve legyen. Ha kis cégről van szó, elképzelhető, hogy nem is „belső" ember oldja meg a vírus- és adatvédelmet, hanem a viszonteladó, akitől a hálózatot vásárolták. Minél több ügyfele van ennek a viszonteladónak, annál valószínűbb, hogy nem fog tudni teljeskörűen eleget tenni a feladatának. A Managed Office Protection pontosan erre kínál megoldást: elég, ha minden gépre telepítik, nem szükséges óriási összegekért külön erre a célra kifejlesztett biztonsági szervereket vásárolni, hiszen a program a Panda szervereit használja a kommunikációra. A szoftver gyakorlatilag minden modern Panda-fejlesztést tartalmaz: a hárommillió vírust felismerni képes Megadetection-motort, tűzfalat, valamint a Malware Radar nevű komplex audit-alkalmazást. A kezelőfelület pedig ezek felügyeletét és beállításait teszi rendkívül egyszerűvé.

A program a http://www.pandasecurity.com/spain/enterprise/downloads/beta/ linken érhető el. Ingyenesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.