2023.szeptember.26. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új rendőrségi Eurocopter helikopterek az Egyesült Királyságban

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/24092"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/eurocopter_ec135.thumbnail.jpg" border="0" alt="EC135 Eurocopter" title="EC135 Eurocopter" width="100" height="99" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>EC135 Eurocopter</strong></span></span>Az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma bejelentette, hogy 2009-ben és 2010-ben 5 millió fonttal támogatja hat darab új, rendőrségi Eurocopter helikopter megvásárlását. A legmodernebb felszerelésű EC135 típusú forgószárnyasok hat regionális rendőrség első közös beszerzésének eredményeként érkeznek az Egyesült Királyságba.</em></p><p>

ec135 eurocopterEC135 EurocopterAz Egyesült Királyság Belügyminisztériuma bejelentette, hogy 2009-ben és 2010-ben 5 millió fonttal támogatja hat darab új, rendőrségi Eurocopter helikopter megvásárlását. A legmodernebb felszerelésű EC135 típusú forgószárnyasok hat regionális rendőrség első közös beszerzésének eredményeként érkeznek az Egyesült Királyságba.

ec135 eurocopterEC135 EurocopterAz Egyesült Királyság Belügyminisztériuma bejelentette, hogy 2009-ben és 2010-ben 5 millió fonttal támogatja hat darab új, rendőrségi Eurocopter helikopter megvásárlását. A legmodernebb felszerelésű EC135 típusú forgószárnyasok hat regionális rendőrség első közös beszerzésének eredményeként érkeznek az Egyesült Királyságba.

 

   A suffolk-i, cheshire-i, észak-wales-i, cleveland-i, midlands-i és chilterns-i rendőrség légitámogatói egységeihez kerül egy-egy új EC135P2i helikopter. A helikoptereket azonban a területi rendőrségeket alkotó 18 rendőri erő is használhatja, többek között a midlands-i regionális együttműködési projekt részeként. Ennek célja, hogy még hatékonyabbá tegye a rendőrségi egységek közös légi bevetéseit.

Az Egyesült Királyságban jelenleg 27 rendőrségi erőnél szolgálnak Eurocopter EC135-ös, és nagyobb, EC145-ös modellek. Az EC135/145 helikopter család a kategóriájában a legmodernebb technológiával rendelkezik, a bevetésekhez tökéletesen kialakított felszereléseivel a hagyományos légi támogatói feladatok, illetve a többfunkciós rendőrségi bevetések szigorú követelményeinek egyaránt megfelel.

A többfunkciós kialakítást az indokolja, hogy világszerte egyre nagyobb igény jelentkezik a földi rendőrségi erők légi támogatására, mint pl. járőrözés során, kutatási, követési és egyéb rendészeti bevetéseken, illetve éjszakai mentési akciókban.

Markus Steinke, a Eurocopter UK ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: "A Belügyminisztérium döntése, amely szerint támogatja a hat darab rendőrségi EC135 helikopter beszerzését, tovább erősíti a Eurocopter piacvezető szerepét az egyesült királyságbeli civil és közfeladatokat ellátó szervezeteknél. A döntés kifejezi számunkra azt is, hogy az Egyesült Királyság kormányának, illetve civil és katonai szervezeteinek megbecsült beszállítói vagyunk. Büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is mi szolgáljuk az Egyesült Királyság rendészeti erőit, amelyek a közös beszerzésnek köszönhetően napjaink legmodernebb helikoptereinek birtokába jutnak."

A Eurocopter a világ vezető helikoptergyártója a civil és a közfeladatokat ellátó szervek piacán. Az Egyesült Királyságban 50%-os összpiaci részesedéssel rendelkezik; a rendőrségi szektorban a piac 76%-át uralja.

Az EC135 két hajtóműves, többfunkciós, a legmodernebb műszaki felszereléssel ellátott helikopter, amely kiválóan alkalmas rendészeti bevetések elvégzésére is. Az EC135-öt világszerte már több mint 10 éve használják a közfeladatokat ellátó szektorokban.

Az Egyesült Királyság rendőrségeihez kerülő hat helikopter a legújabb légi rendészeti, ill. rendőrségi felderítő és felügyelő rendszerekkel, továbbá a legmodernebb kommunikációs eszközökkel lesz felszerelve. Utóbbiak között szerepel a nappali és infrakamera, a „Nightsun" keresőfény és a TETRA rádió adó-vevő, amely egyszerű és gyors kommunikációt tesz lehetővé a földön tartózkodó rendőrségi és egyéb, sürgősségi feladatokat ellátó egységekkel. A helikopterek végleges kialakítására a Eurocopter oxford-i központjában kerül sor.

http://www.eurocopter.com/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.