2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új teljesítményrekordot állított fel a Novell SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszer

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline left"><a href="/node/21454"><img class="image thumbnail" src="/files/images/susenovell.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Novell SUSE Linux Enterprise Real Time segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak a piaci változásokra és növelhetik a kulcsfontosságú üzleti szolgáltatásaik megbízhatóságát és elérhetőségét. Technológiai együttműködései révén a Novell olyan innovatív és nagy teljesítményű nyílt forráskódú megoldásokat szállít, amelyek jobban teljesítenek drágább, zárt forráskódú alternatíváiknál.</em></p><p>

susenovell.thumbnailA Novell SUSE Linux Enterprise Real Time segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak a piaci változásokra és növelhetik a kulcsfontosságú üzleti szolgáltatásaik megbízhatóságát és elérhetőségét. Technológiai együttműködései révén a Novell olyan innovatív és nagy teljesítményű nyílt forráskódú megoldásokat szállít, amelyek jobban teljesítenek drágább, zárt forráskódú alternatíváiknál.

susenovell.thumbnailA Novell SUSE Linux Enterprise Real Time segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak a piaci változásokra és növelhetik a kulcsfontosságú üzleti szolgáltatásaik megbízhatóságát és elérhetőségét. Technológiai együttműködései révén a Novell olyan innovatív és nagy teljesítményű nyílt forráskódú megoldásokat szállít, amelyek jobban teljesítenek drágább, zárt forráskódú alternatíváiknál.

 

  A Securities Technology Analysis Center (STAC) által végzett független teszten a Novell SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszere érte el a legjobb eredményt nagy adatátvitel esetén a Reuters Market Data System (RMDS) rendszeren.

A Novell rendszere a valaha mért legalacsonyabb átlagos és maximális késleltetést mutatta, emellett a két processzorfoglalattal rendelkező kiszolgálók között is elérte a legmagasabb RMDS áteresztőképességet. Ezzel a teljesítménnyel a Novell a többi STAC teszteredményhez képest is jelentősen megelőzött minden más Linux és UNIX operációs rendszert. A Novell és technológiai partnerei – a HP, az Intel és a Voltaire – által fejlesztett, rekorderedményt produkáló megoldással az ügyfelek hatékonyabbak lehetnek a piaci versenyben.

„Az üzleti adatok késleltetése és az áteresztőképesség fontos szerepet játszik abban, hogy egy kereskedő vállalat az új információkra reagálva milyen gyorsan képes végrehajtani egy tranzakciót" – mondta Jack Gidding, a STAC társigazgatója. „Egyes piacokon a cégek a legkisebb előnyből is profitálhatnak, ezért folyamatos a kereslet az olyan technológiák iránt, amelyek akár csak milliszekundumokkal kisebb késleltetést képesek elérni a kereskedelmi rendszerükben" – tette hozzá Gidding.

A Novell SUSE Linux Enterprise Real Time sikere az áteresztőképesség és a késleltetés terén
A teszteket a legújabb HP blade kiszolgálókkal végezték, amelyekben négymagos Xeon processzorok, Voltaire InfiniBand hardver és Voltaire Messaging Accelerator (VMA) szoftver működött. A STAC által végzett teszt szerint a Novell SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszer 10,1 millió frissítést végzett el másodpercenként, ami a két processzorfoglalattal felszerelt Linux és UNIX rendszerkonfigurációkon valaha mért legjobb eredmény.

Emellett a SUSE Linux Enterprise Real Time ugyanezen a teszten a STAC által Linux és UNIX rendszeren valaha mért legalacsonyabb átlagos és maximális késleltetést produkálta RMDS alatt szinte minden sebességen. Egyúttal a Novell megoldása mutatta a legalacsonyabb maximális RMDS késleltetést, másodpercenkénti 200 000 frissítésnél nagyobb sebesség esetén. A SUSE Linux Enterprise Real Time operációs rendszer 0,67 milliszekundum alatti átlagos válaszidőt tudott elérni másodpercenként 750 000 frissítés esetén, és ilyen frissítési sebesség mellett a maximális késleltetés soha nem lépte túl a 3,01 milliszekundumot.

A Novell SUSE Linux Enterprise Real Time megoldása teljes mértékben támogatott, valós idejű rendszer, amelynek célja, hogy csökkentse az időérzékeny, kulcsfontosságú alkalmazások – például az RMDS – időbeli késleltetését és növelje a kiszámíthatóságát. A STAC által független tesztnek alávetett speciális Novell SUSE Linux Enterprise Real Time megoldás már elérhető a Novell viszonteladói- és partnerhálózatában, teljes partnertámogatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.