2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Palets Amande, Dolcetti és a Cantuccini – csábító édességek az ünnepekre

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21456"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cantuccini.thumbnail.jpg" border="0" alt="cantuccini" title="cantuccini" width="100" height="61" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>cantuccini</strong></span></span>A kávézás felülmúlhatatlan élményét nyújtó Nespresso ezúttal korlátozott mennyiségben elérhető ízesített kávékkal és különleges édességekkel csábít. </p><p>

cantuccinicantucciniA kávézás felülmúlhatatlan élményét nyújtó Nespresso ezúttal korlátozott mennyiségben elérhető ízesített kávékkal és különleges édességekkel csábít.

cantuccinicantucciniA kávézás felülmúlhatatlan élményét nyújtó Nespresso ezúttal korlátozott mennyiségben elérhető ízesített kávékkal és különleges édességekkel csábít.


December elejétől korlátozott mennyiségben elérhető, csak idén télen kapható, kristálygyömbér, mandarin és karamell ízesítésű kávé kapszulák érkeztek a Nespresso Andrássy úti üzletébe. A kollekció és természetes aromái meglepően új, különlegesen érzéki élményt nyújtanak.

A kristálygyömbér egyszerre erőteljes és fűszeres íze finoman emeli ki a Livanto Grand Cru teltségét. Gyümölcsös jellege frissességet kölcsönöz a kávé pörkölt jegyeinek. A karamell édes vaníliaízesítése meglágyítja a Livanto Grand Cru pörkölt aromajegyeit. A tejkaramella krémessége elegáns, ínyenc kombinációt alkot a kávéval. Az illatos és édes mandarin nagyszerűen belesimul a Livanto Grand Cru pörkölt ízeibe. A gyümölcs héja kiegyensúlyozza a kávé keserűségét, és egyedülálló harmóniát teremt.

A különleges kávékhoz különleges sütemények illenek. Hagyományos receptek alapján, mégis kifejezetten a Nespresso számára készült a Dolcetti és a Cantuccini elnevezésű édesség. A friss tojásból, búzalisztből, svájci vajból készült, tengeri sóval ízesített Dolcetti két változatban, karamell ízesítéssel valamint gyömbér ízesítéssel, málna krémmel töltve kapható. A mandarin ízű Cantuccini pedig cukrozott gyümölcsökkel és pisztáciával csábít. Mind a három ínyencség 2790 Ft, és csak 2009. januárig vásárolható meg.

Bár a „calisson" elnevezésű finomság születéséről számos legenda létezik, a legvalószínűbb az, hogy ez a kandírozott dinnyével és ízesített cukorral készülő mandulás édesség Provence tartományból származik.

calissoncalissonA Nespresso a „calisson" -t saját, egyedi ízekkel fejlesztette tovább, melyek tökéletesen illenek a kiváló Nespresso kávékhoz, így született meg a Palets Amande. A kis kerek süteményeket ugyanolyan csomagolásban árulják, mint a Nespresso kapszulákat. A hosszúkás dobozkák három különböző ízű édességet rejtenek.

Az „natúr" ezüstös bevonata a téli ünnepekre emlékeztet, a karamell színű sütemény az új, csak idén télen kapható limitált szériás kávékülönlegességek kísérőjeként született meg, míg a kávé színű és ízű, egyértelműen a Nespresso fő irányvonalára, a kávéra utal.

Hogyan is készülnek ezek a finomságok? A calisson receptje a XV. század óta változatlan. A kandírozott gyümölcsöt összekeverik mandulával, tésztába töltve 90 fokon réz üstben főzik, rizspapírral letakarva. Ezt követően egy kis, kör alakú formába öntik a masszát, majd cukormázzal bevonva helyezik a sütőbe. A calisson a 13 tradicionális provence-i karácsonyi édesség egyike, melyek Jézust és a 12 apostolt szimbolizálják.

A Palets Amande dobozában 16 darab apró finomság rejtőzik, mely 2009 májusáig érhető el 3900 forintos áron, immár nemcsak az Andrássy úti Nespresso üzletben. 2008 decemberétől a kávézás szerelmesei interneten is megrendelhetik az üzlet teljes kínálatát. Mind a kávék, mind az édességek megvásárolhatóak az Andrássy úti üzletben, valamint megrendelhetőek telefonon és már interneten is a Nespresso Club-on keresztül (06 80 CLUB 80) vagy a http://www.nespresso.com/  címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.