2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tovább bővült a magyar kgfb területi hatálya

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21459"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hmat195.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span>Immár 47 országra érvényes a hazai autósok kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb)- közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) keretében működő Nemzeti Iroda. </p><p>

hmat195.thumbnailImmár 47 országra érvényes a hazai autósok kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb)- közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) keretében működő Nemzeti Iroda.

hmat195.thumbnailImmár 47 országra érvényes a hazai autósok kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb)- közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) keretében működő Nemzeti Iroda.


Január 1-től a területi hatály kiterjed Oroszországra is, így akár Vlagyivosztokig autózhatunk a magyar biztosítási fedezettel – mondotta Trunkó Barnabás a Mabisz főtitkára.

Kevesen tudják, hogy magyar kgfb néhány Európán kívüli államra is érvényes, így Iránra, Izraelre, Marokkóra, Tunéziára és Törökország ázsiai részére, bár ezekre a területekre általában csak a nemzetközi fuvarozók jutnak el.

A magyar autósok az Európai Unió, illetőleg az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban a biztosítási fedezetüket az EU-s rendszámmal (baloldalon kék mezőben elhelyezkedő 12 sárga csillag és alatta a H jelzés) igazolják, a többi államban azonban a rendszám mellett szükség van a külön elhelyezett, ovális alakú ország jelzésre (H) is, amelyet nem helyettesítenek a más formátumú matricák – figyelmeztetett a főtitkár. Ez utóbbi országok meglátogatása esetén különösen ajánlott a hagyományos, papíralapú Zöldkártya-igazolás kiváltása, amelyet a hazai felelősségbiztosítók díjmentesen bocsátanak ügyfeleik rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.