2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jelőlő cédula ügy: A MIÉP reakciója

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21461"><img class="image thumbnail" src="/files/images/miep-logo_150x.thumbnail.jpg" border="0" width="90" height="100" /></a></span>A jelölő cédula üggyel kapcsolatban a MIÉP is közleményben reagált a sajtóban megjelent információkra, melyet kommentár nélkül teljes terjedelmében közlünk:</p><p>

miepA jelölő cédula üggyel kapcsolatban a MIÉP is közleményben reagált a sajtóban megjelent információkra, melyet kommentár nélkül teljes terjedelmében közlünk:

miepA jelölő cédula üggyel kapcsolatban a MIÉP is közleményben reagált a sajtóban megjelent információkra, melyet kommentár nélkül teljes terjedelmében közlünk:

A MIÉP-et rágalmazással felérő közlemények láttak napvilágot, melyek a IX. kerületi Választási Bizottság határozatára hivatkoznak. Holott az elfogadott ajánlószelvények száma a Választási Iroda telefoni tájékoztatása szerint 2008. december 19-én, 13 órakor : 754 db. volt. Egy óra múlva ez a szám 743-ra , majd a nap végére 718 darabra csökkent. Ennek az oka, a tájékoztatás szerint, hogy a mi, az MDF és a MSZZP ajánlószelvényei között 36 átfedést találtak. A 12. számú OEVB a MIÉP-nek megküldött határozata indoklása így szól: Az ajánlások – a választási eljárásról rendelkező 1997. évi C. törvény 54. § (2) bekezdése szerinti – számítógépes ellenőrző rendszerében az ellenőrzést a Választási Iroda elvégezte.

 

  spacer
    Leadott ajánlószelvények száma: 781 db. . Ellenőrzött ajánlószelvények száma: 780 db
Érvényes ajánlószelvények száma:718 db. Érvénytelen ajánlószelvények száma: 62 db
1 db ajánlószelvény a számítógépes ellenőrzéshez szükséges adatokat nem tartalmazta, ezért érvénytelen. 2008. december 20-i bizottsági ülésen a 12. sz. OEVB egyik tagja bizonyítási indítványt nyújtott be, amely szerint feltehető, hogy az ajánlások egy részét nem a hivatalos ajánlószelvényen adták le. Az Állami Nyomda Nyrt. 2008. december 20-án adott szakvéleménye értelmében a MIÉP által leadott 781 db ajánlószelvény közül 415 db. ajánlószelvényt nem az Állami Nyomda Nyrt. gyártott. Ezért a MIÉP várja a rendőrség megállapítását: ha nem az Állami Nyomda Nyrt., akkor melyik az a nyomda, amelyik eredetinek látszó a Választási Irodát, minket és gyűjtőinket is megtéveszteni képes nyomdai terméket előállította? Vajon a korábban nyilvántartásba vett jelöltekre adott ajánlószelvényeket vizsgálta-e az Állami Nyomda Nyrt. szakértője? Ha nem, miért nem? A bárhonnan érkező rágalmakat a leghatározottabban visszautasítjuk és várjuk az azonnali pártatlan vizsgálat lefolytatását.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.