2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új képzéseket indít az Óbudai Egyetem

2 perc olvasás

ujke.jpgAz Óbudai Egyetem a 2018/2019-es tanévben több új alap- és mesterképzést indít Budapesten és vidéki campusain. Az új szakok indításával informatikai, műszaki és agrár területen is tovább erősíti képzési portfólióját a felsőoktatási intézmény.

 

Az Óbudai Egyetem hat karon négy városban csaknem 4600 új hallgatót vehet fel az idei felvételi eljárásban meghirdetett nappali, esti és levelező munkarendű képzéseire. 7 féléves mérnökinformatikus alapképzés indul az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési és Kutató Központjában, valamint a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, nappali munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában.

 

A Neumann János Informatikai Kar kínálta képzés javítja a fiatalok helyben maradásának lehetőségét, a két érintett régió versenyképességét és hozzájárul a helyi munkaerő-piaci igények kielégítéséhez. Az Óbudai Egyetem célja, hogy a gyakorlatorientált képzése során olyan mérnökinformatikusokat képezzen, akik korszerű programozási és szoftvertechnológiai ismeretekkel rendelkeznek, képesek a legmodernebb és legkeresettebb programozási környezetek alkalmazására.

 

A képzési paletta bővítését jelenti a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Kar angol nyelvű, 7 féléves földmérő és földrendező mérnöki képzése, melyet államilag támogatott és költségtérítéses formában hirdettek meg. Az Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara a már meglévő ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak mellett mesterképzéssel várja a szakterület legkiválóbb művelőit, nappali és levelező munkarendben, államilag támogatott és önköltséges formában.

 

Az Óbudai Egyetem 6 kara 15 alap- és 14 mesterképzési szakkal, 4 felsőoktatási szakképzéssel, 37 szakirányú továbbképzéssel, 3 doktori iskolával, valamint 371 duális gyakornoki hellyel várja leendő hallgatóit. Az idei felvételi eljárásban egyébként 4590-en nyerhetnek felvételt az intézmény által meghirdetett nappali és levelező munkarendű képzésekre.

 

Az új képzésekről további részletek a Felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében találhatók.

 

https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/18A_kiegeszitese_megjelent

http://www.uni-obuda.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.