2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Népszerűek és javul a kihasználtságuk az utasigényekhez igazodva induló téli kompoknak

3 perc olvasás

kompt.jpgNépszerűek a január 1-jétől Tihanyrévből negyedórával korábban induló balatoni kompok a rendszeresen utazók körében! Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje!

 

A BAHART az utazóközönség véleményét kérdőíveken és online felmérésen is megkérdezve, tavaly decemberben vizsgálta annak lehetőségét, hogy milyen finomításokat tud még a menetrenden eszközölni. A beérkezett utasvélemények és számos, az optimalizálás mellett szóló érv mentén, 2018. január 1. óta a téli komp menetrendi időszakban a BAHART Tihanyrévből minden járatot 15 perccel korábban indít a korábban megszokotthoz képest, Szántódról a komp továbbra is minden egész órakor indul.

http://balatonihajozas.hu/szantod_tihany_kompjarat

 

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnek be időre a munkába). Nagyobb számú reggeli forgalom esetén pedig lehetővé vált még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

 

BAHART kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több, mint 1.140.000 utas vette igénybe, mindamellett, hogy az év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás. A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságjavulását jól mutatja, hogy 2018. január 31-ig az év első hónapjában több, mint 12600 személyt és 5600 db gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 90%-kal több, azaz csaknem a duplája, mint 2016-ban, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. 2018-ban változatlan díjon biztosítja a BAHART a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt.

 

2018-ban is sok, rendszeresen komppal utazó él a BAHART tavaly bevezetett saját kedvezménykártyája, a BAHART Joker Kártya nyújtotta kedvezményes, akár 20%-kal olcsóbb utazási lehetőségével. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővült a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható! A megváltott kártyaegyenleg a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható fel.

 

A BAHART kártyák használata nem kötődik a kártyabirtokos személyéhez, a kártya tulajdonosa ugyanis átadhatja kártyáját felhasználásra másnak (pl. családtag, munkatárs, barát) is. 3 különböző egyenleggel lehet kártyát vásárolni, a kártyaegyenleghez társulnak az utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények. 2017-ben az újdonságként bevezetett kártyákból több, mint 200 db-ot értékesített a BAHART, körülbelül 20 millió forint értékben.

 

A BAHART kártyák speciális változatai a BAHART Ajándékkártyák, melyek fix, kétféle választható egyenleggel vásárolhatók az év bármely időszakában szeretteinknek, barátainknak. A következő hetekben Valentin napra vagy Nőnapra is ideális ajándék!

 

A Társaság bízik az újabb menetrendoptimalizáció és a továbbra is tudatosan folytatott marketingkommunikáció hatékonyságában, így remélhetőleg tovább emelkedik a szállított utasok, gépjárművek és kerékpárok száma a balatoni kompokon 2018-ban.

 

http://balatonihajozas.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.