2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb közszolgálati műsorok a Magyar Televízióban

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/8846"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mtvzrt.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mtvzrt.hu" title="www.mtvzrt.hu" width="100" height="31" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mtvzrt.hu/">www.mtvzrt.hu</a> </strong></span></span><p>Környezetvédelemről, egészségről és gyermeknevelésről szólnak a Magyar Televízió új közszolgálati műsorai. Reisz András meteorológus a környezettudatos magatartást népszerűsíti, Zalatnai Brigitta a testi-lelki egészség kérdéseivel foglalkozik. Az egykori Baba TV stábja a Gyermekélet című műsorral jelentkezik. Januártól vasárnap délutánonként, új műsorvezetővel járja az országot a Főtér. </p><p>

 www.mtvzrt.huwww.mtvzrt.hu

Környezetvédelemről, egészségről és gyermeknevelésről szólnak a Magyar Televízió új közszolgálati műsorai. Reisz András meteorológus a környezettudatos magatartást népszerűsíti, Zalatnai Brigitta a testi-lelki egészség kérdéseivel foglalkozik. Az egykori Baba TV stábja a Gyermekélet című műsorral jelentkezik. Januártól vasárnap délutánonként, új műsorvezetővel járja az országot a Főtér.

 www.mtvzrt.huwww.mtvzrt.hu

Környezetvédelemről, egészségről és gyermeknevelésről szólnak a Magyar Televízió új közszolgálati műsorai. Reisz András meteorológus a környezettudatos magatartást népszerűsíti, Zalatnai Brigitta a testi-lelki egészség kérdéseivel foglalkozik. Az egykori Baba TV stábja a Gyermekélet című műsorral jelentkezik. Januártól vasárnap délutánonként, új műsorvezetővel járja az országot a Főtér.

Reisz András először tavaly mutatkozott meg műsorvezetői szerepkörben. Az Időjárók sikere után 2009 januárjától a Légfrissítő című környezetvédelmi magazin arca lesz. A Magyar Televízió fiatal meteorológusa szerint az új műsor azt mutatja majd meg, hogyan élhetjük mindennapjainkat környezettudatosan, hogyan óvhatjuk jobban a természetet apró hétköznapi változtatásokkal. Reisz András maga is aktívan részt vesz a műsorban bemutatott ökológiai vizsgálatokban, és betekint közismert emberek, környezettudatos sztárok mindennapjaiba, akik között találunk igazi „zöld harcost" és kevésbé megszállott környezetvédőt. Légfrissítő: minden vasárnap 15.40-től az m1-en.

Közvetlenül a környezetvédelmi magazin után kezdődik a Főtér. Az MTV egyik legnépszerűbb országjáró magazinja 2009-ben új időpontban, vasárnap délután 16.10-től lesz látható. Ebben a hónapban magyarországi kastélyokat mutatnak be, bejárják Hódmezővásárhely és Zalaegerszeg környékét. A nézőket Zalatnai Brigitta és Kovács Robi mellett a Deltából jól ismert, geográfus végzettségű Fiar Sándor kalauzolja, aki korábban természetfilmesként az Antarktiszon is forgatott.

Kéthetente szombaton déltől, legközelebb január 24-én 12.35-től sugározza az m1 az Egészség ABC-t. Zalatnai Brigitta műsorvezetésével különféle egészségügyi témákat, betegségeket és gyógymódokat térképeznek fel a műsor szerkesztői. Brigitta, aki egyébként társszerzője volt a Teremtő önismeret című könyvnek, szívesen foglalkozik a testi-lelki egészség témájával: „Az adásokban egy ismert ember vall korábbi, már legyőzött betegségéről, és arról, milyen változások, problémák, fel nem dolgozott traumák vezethettek a megbetegedéséhez, illetve hogyan sikerült meggyógyulnia. A műsor ezeken a példákon keresztül is segíthet abban, hogy a testi egészséghez nélkülözhetetlen lelki harmóniát is megteremtsük magunkban".

2009-től Gyermekélet néven folytatódik a Baba TV. Továbbra is sok szó esik az egész kicsikről, de az új magazinban már helyet kapnak a nagyobb gyerekek örömei és problémái is – a Baba TV-hez hasonlóan „sztárgyerekekkel" is beszélgetnek majd. Szigeti Krisztina szerkesztő-műsorvezető szerint a csütörtök délutánonként 15 órától jelentkező műsor tematikája és világa kitárul, hiszen már a teljes gyermekkort felöleli a magazin. Komolyabb témák is helyet kapnak a 25 perces műsorban, így szó lesz gyermekbetegségekről, a családi problémák, válsághelyzetek megoldásáról, az iskolaválasztás nehézségeiről. A Gyermekélet kiemelt figyelmet fordít a speciális nevelési igényű gyerekekre, a műsor szakértői rendszeresen foglalkoznak ezzel a kérdéssel is.

 

www.mtvzrt.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.