2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Üldözöttből üldöző:internetes pedofília

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13297"><img class="image thumbnail" src="/files/images/artatlan_angyalok_borito(5).thumbnail.jpg" border="0" width="68" height="100" /></a></span> <p>Vári András(24) csupán kisfiú volt, amikor egy férfi megpróbálta egy üzlet elől elrabolni, hogy megrontsa. A mára már felnőtt fiatalember, támogatóival elszántan küzd, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények ellen.</p><p>

 artatlan angyalok borito(5).thumbnail

Vári András(24) csupán kisfiú volt, amikor egy férfi megpróbálta egy üzlet elől elrabolni, hogy megrontsa. A mára már felnőtt fiatalember, támogatóival elszántan küzd, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények ellen.

 artatlan angyalok borito(5).thumbnail

Vári András(24) csupán kisfiú volt, amikor egy férfi megpróbálta egy üzlet elől elrabolni, hogy megrontsa. A mára már felnőtt fiatalember, támogatóival elszántan küzd, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények ellen.

András informatikusként, az interneten terjedő pedofília veszélyeire hívja fel a szülők figyelmét. Kezdetedben egy internetes bűncselekményekkel kapcsolatos dokumentum könyvet szerettek volna írni Malota Lászlóval, kitől András a felkérést kapta, hogy számítástechnikai tapasztalataival járuljon hozzá, a tények műszaki bemutatásához.

Miután tudomásukra jutott, hogy az interneten keresztül mennyi felnőtt ront meg gyerekeket büntetlenül, megszállottan kezdtek az esetek után nyomozni.

Közel két évi megfeszített munkájába került az írópárosnak, hogy elkészítsék az Ártatlan angyalok című tényfeltáró kötetüket, mely alappillére, az időközben megalakult Ártatlan angyalok Mozgalomnak.

András a vele történtek miatt képes átélni a kiszolgáltatott áldozatok fájdalmait, kétségbeeséseit. A legelképesztőbb történet amit megismert, a rendőrségen zárult. – Egy felnőtt férfi 12 éves kislány fotójával regisztrált egy chat-oldalon. Betti néven levelezett a 13 éves Péterrel, akitől kérte küldjön magáról minél erotikusabb képet, mert szeretne lefeküdni vele. A pedofil férfi azt hazudta a kislány nevében, hogy őt már megerőszakolták, ezért először a bátyjával kell találkoznia a fiúnak. Létre is jött a randevú, aminek megrontás lett a vége a 13 éves kisfiú és a pedofil felnőtt között. A szülők az eset után nem sokkal Péter naplójából tudták meg gyerekük legsötétebb titkát. Feljelentés alapján rendőrségi eljárással végződött az ügy – mondja András a döbbenetes esetek egyikét. Az összegyűjtött, kendőzetlenül realisztikus történetek, az Ártatlan angyalok-kiszolgáltatottan a bűn fertőjében címet kapta. Hozzátette: a szülők a könyvben leírt leggyakoribb esetek megismerésével, elejét vehetik a hasonló tragédiáknak. Megjegyezte továbbá, hogy gyakran tizenéves kiskorúak önszántukból, saját magukról tesznek fel meztelen képeket ismerkedés céljából, de az is előfordul, hogy képeikkel visszaélve mások törekszenek új ismeretek kialakítására. Ezért nem lehet tudni, hogy egy bájos bikinis kislány képe mögött valójában rejtőzik-e pedofil felnőtt.

András a megoldást nem az elkövetők véget nem érő üldözésében, hanem a megelőzésben látja, melyek ellen maguk, a potenciális áldozatok tehetnek a legtöbbet. A szülők ellenőrizzék továbbá, kivel és hol randevúzik csemetéjük!

A napokban megjelent könyvet hatalmas érdeklődés kíséri, melynek köszönhetően az írók Malota László és Vári András, Vujity Tvrtko közreműködésével megalapították, az Ártatlan Angyalok Mozgalmat.

A mozgalom célja, hogy minél szélesebb körbe juttassa el az információt, miszerint ez egy létező veszély, melyre van megoldás, továbbá szeretnék megszólaltatni azon áldozatokat, kik már túltették magukat a borzalmakon, hogy segíthessenek azoknak, akik mind a mai napig nem tudták feldolgozni az őket ért sérelmeket.

Honlapjukra várják egykori áldozatok jelentkezését, akiknek az anonimitás teljes körű tiszteletben tartásával segítenek: http://www.artatlanangyalok.hu/

artatlan angyalok borito(5).thumbnail

Malota László – Vári András

Ártatlan Angyalok

Kiadó: Pándus Bt. Budapest 2008

ISBN 978-963-06-4757-1

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.