http://www.businesstravelshow.hu/http://www.businesstravelshow.hu/

2007. október 17-18-án rendezik meg ötödik alkalommal a SYMA csarnokban a Business Travel Show-t, a magyarországi szállodák, utazási irodák, turisztikai szolgáltatók kínálati bemutatóját a céges megrendelők figyelmének felkeltésére. 

 

 http://www.businesstravelshow.hu/http://www.businesstravelshow.hu/

2007. október 17-18-án rendezik meg ötödik alkalommal a SYMA csarnokban a Business Travel Show-t, a magyarországi szállodák, utazási irodák, turisztikai szolgáltatók kínálati bemutatóját a céges megrendelők figyelmének felkeltésére. 

 

 A hazai vendégéjszakák számának növekedéséhez nagyban járul hozzá a céges szakmai megrendelések számának emelkedése.  Ennek megfelelően, a kiállításra mintegy 130 kiállítót és 3 ezer céges látogatót, köztük 80 külföldi szakembert (hosted buyer csoportok) várnak a szervezők.  Utóbbiakat a Magyar Turizmus Zrt. utaztatja Budapestre.  A kiállítás médiatámogatója a Business Traveller Hungary magazin.

A Magyar Turizmus Zrt. kongresszusi irodája és a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége szakmai konferenciát is szervez (negyedik alkalommal) a BTS idején és helyszínén. A konferencia, amely október 17-én 11-14 ó között zajlik,  számot tarthat mind a turisztikai szolgáltatók, mind a céges látogatók érdeklődésére. 

A rendezvényről dr.Ujhelyi István államtitkár (Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium) és

Dr.Róna Iván vezérigazgató (Magyar Turizmus Zrt.) adott tájékoztatást október 15-én.

Elhangzott; az esemény inkább workshop, mint show jellegű lesz, s bármely méretű cég részvételére számítanak.

A hivatásturizmus régi hagyományokkal rendelkezik hazánkban, az elmúlt évben mintegy 60 milliárd Ft értékben vásároltak repülőjegyet a cégek, ehhez jött még a szállásfoglalások díja.  Ilyen méretű piacot képviselnek a rendezvény résztvevői.

Ujhelyi államtitkár elmondta, Budapest a 6. helyet foglalja el a kongresszusi városok világlistáján, ez nagyon szép eredmény, amire vigyázni kell, tenni kell érte, marketingben, szerződésekben, fejlesztésekben.  2008-ban 155 milliárd Ft-nyi fejlesztési összeg érkezik a területre, ami eddig nem tapasztalt lehetőségeket teremt. Akkor láthatjuk mindannyian ennek hasznát, ha olyan helyen költjük el, ahol van fogadóképesség ezek hatékony felhasználására.  Az ország 20. helye a turisztikai világranglistán és Budapest 6. helye szép, de meg is kívánja az elkerülhetetlen fejlesztéseket.  Budapesten új kongresszusi központot adnak át jövőre, s a minisztériumnak tudomása van további beruházói szándékról újabb hasonló létesítmények kivitelezésére a következő években.

A céges turizmusban érdekeltek nem csak a külföldieket várják, hanem a hazai vállalkozói rétegre is számítanak az utazásoknál. El kell érni, hogy a multi-cégek hazai leányvállalatai is itt tudják megrendezni azokat a tágabb értelemben vett céges összejöveteleket, melyeket eddig a határon kívül bonyolítottak le.  A szolgáltatás minőségének emelésével vidéki városokba, a Balaton partjára is szervezhetők ilyen rendezvények.

Dr.Róna Iván vezérigazgató, a show-t támogató szervezet vezetőjeként hangsúlyozta, a rendezvénynek nagy figyelmet szentelnek, a 9 országból érkező 60 meghívott MICE-szakember (MICE= Meetings, Incentives, Conferences & Events) a következő évek meghatározó trendjét alakítja.  A MT Zrt. kongresszusi irodája megbízott vezetővel ezt a rendezvényt is nagy figyelemmel szolgálja.  

130 kiállító, szálloda, utazási iroda, konferencia- és rendezvényhelyszín, vendéglátóhely, légitársaság és más turisztikai szolgáltató várja a látogatóként Magyarországról érkező  kis-, közép és nagyvállalatok utazóit, utaztatóit, HR-igazgatóit, tréningmenedzsereit, rendezvényfelelőseit és a rendezvényszakma képviselőit, regisztráció után ingyenes belépéssel.

http://www.businesstravelshow.hu/

www.hcb.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük