Az Ururu Multi beltéri egységeAz Ururu Multi beltéri egysége

Megszületett a megoldás a hatékony, energiatakarékos, mégis minden szempontból egészséges légkondicionálásra. Az egyedülálló klímatechnikai megoldás neve Ururu Multi, ami japánul párásítást jelent.

 

  Az Ururu Multi beltéri egységeAz Ururu Multi beltéri egysége

Megszületett a megoldás a hatékony, energiatakarékos, mégis minden szempontból egészséges légkondicionálásra. Az egyedülálló klímatechnikai megoldás neve Ururu Multi, ami japánul párásítást jelent.

 

A Daikin McQuay Magyarország Kft. legújabb kompakt rendszere az első és az egyetlen olyan légkondicionáló a piacon, amely igazán képes szabályozni a levegő minden paraméterét: friss, szűrt külső levegőt juttat a kondicionált helyiségbe, és a komfortos hűtés, illetve fűtés mellett mindig optimális páratartalmat biztosít.  

Az Ururu Multi kültéri egységeAz Ururu Multi kültéri egysége

Az új inverteres Ururu Multi hőszivattyús rendszert elsősorban kétszobás, lakossági használatra fejlesztették ki, ennek megfelelően a kültéri egységhez két, egymástól függetlenül szabályozható tetszetős oldalfali beltéri egység csatlakoztatható. A már nálunk is kapható berendezés energiafogyasztása is kedvező.   

A belépő külső levegőt két lépésben szűri meg a rendszer: először a kültéri egységben a kipufogó gázok és a kellemetlen szagok kerülnek lebontásra (szellőztető üzemmód), a második lépcsőben pedig a beltéri egység szűri meg a port és a polleneket, majd a fotokatalitikus légtisztító szűrője a további kellemetlen szagokat is lebontja.

A beáramoltatott levegő hőmérséklete hideg- vagy hő veszteség nélkül a kívánt értékre állítható. A kültéri egységbe egy különleges párásító elem van beépítve, amely kinyeri a környezeti levegő nedvességtartalmát és a beltérihez juttatja el. A berendezés kültéri egysége a környezetből akár 450ml/h víz kinyerésére képes, amely egy nagy nappali teljes párásítására elegendő.

Télen, a belső terek fűtése kiszárítja a levegőt, amely torokfájást megfázást okozhat. Ilyenkor az Ururu Multi párásítás egyenletes szinten és relatív alacsony hőmérséklet esetén is melegebb hőérzetet kelt. Nyáron pedig a magas páratartalom, még enyhe külső hőmérséklet mellett is kellemetlen lehet. A berendezés segítségével a páratartalom a hagyományos klímaberendezésekkel megegyező módon csökkenthető.

A hagyományos párásítótól eltérően az Ururu Multi beltéri egységének nincs víztartálya. Ezért nincs szükség víz betáplálásra és időigényes tisztításra, biztosított a párásított levegő egyenleges eloszlása és megszűnik a baktériumok és más mikroorganizmusok elszaporodásának veszélye.  További előnye, hogy a frisslevegős ventilátor a kültéri egységben helyezkedik el, így működése nem kelt semmilyen zajt a szobában.

A mindenre kiterjedő gondossággal megtervezett design és ergonómia mellett a Daikin innovatív fejlesztésű rendszerét környezetbarát inverter technológia jellemzi, amelynek köszönhetően energiafogyasztása legalább 30%-kal alacsonyabb, a normál rendszerekhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük