2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vár Kelet Stájerország – avagy egy régió bemutatkozott Budapesten

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/7297"><img class="image thumbnail" src="/files/images/spa-wellness%20009.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Mindössze 60 km-re a magyar határtól kezdődik a Graz vonzáskörzetébe tartozó osztrák tartomány, Kelet-Stájerország (Oststeiermark). Azonban kevés honfitársunk ismeri ezt a vidéket, pedig hat egészen különböző tájegységet foglal magába ez a csöppnyi „ország". <p>

 spa wellness%20009.thumbnailMindössze 60 km-re a magyar határtól kezdődik a Graz vonzáskörzetébe tartozó osztrák tartomány, Kelet-Stájerország (Oststeiermark). Azonban kevés honfitársunk ismeri ezt a vidéket, pedig hat egészen különböző tájegységet foglal magába ez a csöppnyi „ország".

 spa wellness%20009.thumbnailMindössze 60 km-re a magyar határtól kezdődik a Graz vonzáskörzetébe tartozó osztrák tartomány, Kelet-Stájerország (Oststeiermark). Azonban kevés honfitársunk ismeri ezt a vidéket, pedig hat egészen különböző tájegységet foglal magába ez a csöppnyi „ország".

   A Naturpark Almenland, azaz alpesi természetvédelmi park túra-, séta- és kerékpárutakat kínál 1750 m magasságig szurdokokkal, barlangokkal, bánya-múzeummal és a Teichalm-tóval. A befagyott tavon jégsportokat lehet űzni, a parti vendéglők pedig almenlandi marhahús specialitásokkal és melegítő pálinkákkal fogadják a vendégeket. Az arzbergi ezüstbánya szintén jó úti cél.

   Az Almavidék (Apfel Land) persze az almáiról híres, amelyeket a gazdagon termő föld, a sok napsütés és a szakértelem hozott létre. Még Alma Múzeumot is láthatunk, ha nem volna elég a Római Borút, a kelta falumúzeum és a kastélyokban bővelkedő vidék kínálata. A Stubenberg-tavon pedig hajókázni lehet.

   Izgalmas történelem bújik meg a Hartbergerland váraiban, templomaiban. Állítólag még szellemeket is őriznek. Komfortos szálláshelyeken kóstolhatjuk meg a stájer konyha hagyományos ízeit. Ha arra járunk, ne hagyjuk ki a Villa Rustica római kori emlékeit sem!

   Joglland-Waldheimat a Fischbachi Alpok és a Hochwechsel déli oldalán az UNESCO Világörökséghez tartozó Semmering, Graz és a Vorau-i Apátság között terül el. Túra- és sívidék, jó levegő, virágos falvak fogadják az érkezőket. Wenigzell környékén mezítlábas túrákat tehetünk.

   A Pöllau Természetvédelmi Park a szarvaskörte, vagy őszi körte hazája, dombos-völgyes vidék, ahol a helyi gazdák hagyományos ínyencségeket varázsolnak ebből a gyümölcsből. Lehet itt romantikázni, üdülni, a táj szépségében gyönyörködni. A Pöllau-i Apátság zarándokhely, érdemes meglátogatni.

   Bad Waltersdorf termálrégiója mindent kínál, ami egészség. Szaunafalu, élményfürdő, feng shui golfpálya, hőlégballonozás, jó borok, szüreti ünnepség, valamint az ötcsillagos szállodától a parasztudvarig megtalálhatjuk azt a kategóriát, amire vágyunk.

   A vendégszerető stájer régiók az őszi Hó-show és Spa-Wellness Kiállításon mutatkoztak be turisztikai termékeikkel, szállodáik gazdag kínálatával.

D. I.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.