2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vatikán: Indul a földi digitális tv és rádiósugárzás

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3708"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_9.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="49" /></a></span> <p>A Koreai Köztársaság kódoló készüléket ajándékozott a Vatikánnak a rádió-és televízió adások digitális sugárzására.</p><p>

 1

A Koreai Köztársaság kódoló készüléket ajándékozott a Vatikánnak a rádió-és televízió adások digitális sugárzására.

 1

A Koreai Köztársaság kódoló készüléket ajándékozott a Vatikánnak a rádió-és televízió adások digitális sugárzására.

Július 19-én Tarcisio Bertone bíboros államtitkár a Vatikánban fogadta a dél-koreai információs és kommunikációs miniszterhelyettest, Younghwan Yoot és az általa vezetett minisztériumi küldöttséget.

A találkozó során a delegáció tagjai átnyújtottak egy dél-koreai gyártmányú kódoló készüléket (dekóder), amelynek segítségével a Vatikáni Rádió és Televíziós Központ az új digitális technológiával, az ún. T-DMB, vagyis Földi Digitális Multimédiás Mûsorszórással sugározhatja adásait. Az eseményen jelen volt Vatikánváros Kormányzóságának telekommunikációs igazgatója Pier Carlo Cuscianna, P. Federico Lombardi, a Vatikáni Rádió és Televíziós Központ igazgatója, továbbá a rádió technikai igazgatói.

Dél-Korea már széles körben alkalmazza a Földi Digitális Multimédiás Mûsorszórás technológiáját, és tevékenyen elõmozdítja annak terjesztését, így korábban már a Vatikáni Rádiónak is ajándékoztak egy digitális rádióadót. A most kapott dekóder egység pedig lehetõvé teszi képek és adatok digitális sugárzását Róma körzetében.

Aki otthonában rendelkezik az ehhez szükséges dekóderrel, az az elkövetkezõ hónapoktól nemcsak a DAB (Digital Audio Broadcasting) digitális rádiócsatornákat foghatja majd, mint például a Vatikáni Rádió One-O-Five csatornája, hanem olyan videó csatornákat is, amelyeket (DMB) digitális multimédiás mûsorszórással közvetítenek. Ezek között lesz a Vatikán számára nemzetközileg kijelölt csatorna is, amelyen a Vatikáni Televíziós Központ által közvetített eseményeket is el lehet érni.

A dél-koreai kommunikációs minisztérium a Vatikánnak ajándékozott további mintegy száz darab kis DMB digitális vevõkészüléket.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.