A legendás paprikáscsirke ismét fõA legendás paprikáscsirke ismét fõ

Az elsõ ízben megszervezett BalaTONE fesztivál EDUpresszójában különleges szertartás vette kezdetét a kora este közeledtével.

  A legendás paprikáscsirke ismét fõA legendás paprikáscsirke ismét fõ

Az elsõ ízben megszervezett BalaTONE fesztivál EDUpresszójában különleges szertartás vette kezdetét a kora este közeledtével.

A családi és ifjúsági fesztivál elsõ koncertnapján nemcsak sztárvendégekkel – Roy és Ádám, Irigy Hónaljmirigy vagy a Bikini együttes – találkozhatott a közönség, hanem a Látható Légióval is, akik úttalan utakon viszik hírét a magyar ízeknek, gasztronómiának. A legendás paprikás csirke ismét elkészült

Hol is fõhetne autentikusabb helyen a paprikás csirke, mint egy õshonos retro-fesztivál közéleti sátorában? Hisz hogyan is lehetne fennkölt gondolatokat üres hassal megvitatni, nem hogy kigondolni? Negyven literes bográcsban fõtt közel másfél óráig az a legendás ünnepi lakoma, amelyet a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület tagjai már elkészítettek az Északi-sarkon, a világ egyetlen "levegõben függõ" éttermében Belgiumban, valamint nemrég Mongóliában, a Góbiban is. A mangalicazsíron készülõ, Lucullus fûszerköménnyel, borssal és pirospaprikával ízesített magyar ételhez ezúttal jó mongol szokáshoz hûen Dzsingisz Kán Vodka járt körbe közös ivócsészében, hisz az eseményen részt vevõ gasztro-kalandorok – Turóczi Gábor és Néher Márton – nemrég a Góbi-sivatagot szelték át lóháton, a Szilasfood-Lucullus Góbi expedíció keretében. Nomád kalandjaikról a falatozás közben is beszámoltak.  A vendégeket Bukovinszky Béla, a BalaTONE fesztivál fõszervezõje és Petõ Zsolt, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum képviselõje köszöntötték.

Az EDUpresszó meghökkentõ és vérpezsdítõ programja folytatódik az egész fesztivál alatt, hisz szombaton az Afro-Brazil kultúrából kapunk ízelítõt makulele – harci tánccal, a forró rioi sambával és a capoierával, de a vendégek közt találkozhatnak a CKM Bikini Team-mel is.

http://www.gobi.hu/

http://www.lucullusbt.hu/

http://www.balatonefesztival.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük