2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az öntözõvízben is lehet fürdeni

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2975"><img class="image thumbnail" src="/files/images/budapestcimer1.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Budapest címere" title="Budapest címere" width="100" height="94" /></a></span> <p>Az utóbbi napokban, a hõségriadó idõszakában a budapesti szökõkutak jelentõs hõmérsékletcsökkentõ hatásukkal sok városlakónak adtak enyhülést. Azok vízminõsége azonban teljességgel alkalmatlan a fürdõzésre.</p><p>

  budapest címere

Az utóbbi napokban, a hõségriadó idõszakában a budapesti szökõkutak jelentõs hõmérsékletcsökkentõ hatásukkal sok városlakónak adtak enyhülést. Azok vízminõsége azonban teljességgel alkalmatlan a fürdõzésre.

  budapest címere

Az utóbbi napokban, a hõségriadó idõszakában a budapesti szökõkutak jelentõs hõmérsékletcsökkentõ hatásukkal sok városlakónak adtak enyhülést. Azok vízminõsége azonban teljességgel alkalmatlan a fürdõzésre.

Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes arra kéri a Fõvárosi Kertészeti Zrt. valamennyi munkatársát, hogy nyissa meg az öntözésre használt – ivóvíz minõségû – csapjait mosakodáshoz, felfrissüléshez. Utasítása arra is kitér, hogy a hõségre való tekintettel rendszeresen üzemelõ locsolórendszerek vizében is lehessen mától fürödni.

A fõpolgármester-helyettes és Kocsis László, a Fõkert Zrt. vezérigazgatója azt kérik a lakosságtól, hogy sem a Városliget-tóban, sem más dísztavakban, vízmedencékben és a szökõkutak vízében se fürödjenek, mert azok nem felelnek meg a fürdõvizekkel szemben támasztott egészségügyi határértékeknek.

Ugyancsak kérik a fõvárosiak közremûködését, a jelenlegi hõmérsékleti viszonyok közt elengedhetetlen, minél gyorsabb hibaelhárításban. Amennyiben valaki megrongált, meghibásodott ivókutat talál a városban, azt szíveskedjen a Fõkert Zrt. 342-5524-es telefonszámán jelezni, hogy a hiba kijavítása azonnal megkezdõdhessen! 

A fõváros vezetése igyekszik minden lehetséges eszközt felhasználni a hõség enyhítésére.

 

 

A Fõvárosi Kertészeti Zrt. 590 hektár kiemelt zöldterületet tart fenn Budapesten, amelynek 94%-a öntözõhálózattal ellátott. Az öntözés a terület 80%-án hagyományos módon kerti csapokból, tömlõvel történik, 20%-a automata öntözõhálózattal fedett.

A fõváros területén 2007-ben 39 szökõkút, díszkút, és 100 db ivókút üzemel, de sajnos van 20, amely elsõsorban rongálások miatt javításra szorul.

A napi vízfogyasztás 6 ezer m3. Az öntözés, a szökõkút- és ivókút-üzemeltetési költsége bruttó 2,16 millió Ft/nap. Jelenleg a Zrt. 120 munkatársa foglalkozik naponta az öntözéssel. A fõpolgármester-helyettes intézkedésére õk azok, akik a helyszíni igények kielégítését biztosítják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.