2012. május 10-én én megnyitja kapuit a VII. Budapesti Pálinkafesztivál, amely számos újdonságot és különlegességet tartogat. 2012 a barack éve a Budapesti Pálinkafesztiválon!

2012. május 10-én én megnyitja kapuit a VII. Budapesti Pálinkafesztivál, amely számos újdonságot és különlegességet tartogat. 2012 a barack éve a Budapesti Pálinkafesztiválon!

A hagyományt tovább öregbítve, idén a barack és az abból készült hungarikum, a barackpálinka játssza a főszerepet a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között.

A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel elkészül ismét az év pálinkája, ezúttal barackból. Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budai Várban kóstolhatja meg a közönség.

 

Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. 2012 tehát a barack éve lesz!

 

A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, továbbá az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé!  Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos" udvarban.

Az Év Barackpálinkáját az ország pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) készítik a prémium párlatok házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült pálinka igazán különleges, exkluzív csomagolásban várja az ínyenceket. A fesztiválon Idén is lehetőség nyílik előzetesen asztalt foglalni az Oroszlános udvar fedett helyszínén.

 

Akusztikus koncertek a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon.

A május 10-én nyitó Budapesti Pálinkafesztiválra különleges, akusztikus koncertekkel készülnek a nagyszínpadon fellépő zenekarok, többek között a Pál Utcai Fiúk, az Ocho Macho, vagy a Kowalsky meg a Vega. A zenei ínyencségek tökéletesen idomulnak majd a tavaszi estékhez, a Budai Vár hangulatához és nem utolsó sorban a finom párlatokhoz.

A VII. Budapesti Pálinkafesztiválon több helyszínen szólal meg az élőzene: a „Barackos" udvarban, az Oroszlános udvarban és a Hunyadi udvarban is zenére pálinkázhatnak a vendégek. A nagyszínpad fellépői között ott lesz a PUF, az Ocho Macho, akik akusztikus koncertjüket rögtön a nyitónapon, május 10-én este adják.

 

Mi sem vetjük meg a pálinkát így biztos, hogy koccintunk egyet a nézőkkel" – mondta Kircknopf Gergő, az együttes frontembere.

A Mistery Gang és a Balkán Fanatic szintén ezt a hangzásvilágot erősíti, ahogy a tízéves, jubileumi évét ünneplő Kowalsky meg a Vega.

A zenekar úgy döntött, feledhetetlen koncertekkel teszi emlékezetessé saját maga és a közönség számára ezt a különleges esztendőt. A fiúk a Pálinkafesztiválra egy egyedi fellépéssel készülnek, kifejezetten a pálinkakedvelő közönségnek.

 

Részletes zenei program: (Kezdési időpontok 18.00 óra, valamint 20.00 óra)

Nagyszínpad:

 

2012. május 10. csütörtök                                                      

PUF akusztik                                                     

Ocho Macho Akusztik  

 

2012. május 11. péntek

Punnany Massif Akusztik

Kowalsky meg a Vega Akusztik

 

2012. május 12. szombat

K2

Mystery Gang            

 

2012. május 13. vasárnap

Balkán Fanatic Akusztik

Fábián Juli & Zoohacker Orchestra feat. Sárik Péter       

 

Budapesti Pálinkafesztivál

2012. május 10-13.

www.budapestipalinkafesztival.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük