2013. február 24-én kerül megrendezésre Los Angelesben a filmes világ legrangosabb díjátadó eseménye, az Oscar! Ebből az alkalomból a Universal Channel olyan klasszikusokkal készíti fel a nézőközönséget a rajtra, amik megjelenésükkor a hozzáértők és a moziba járók  elismerését is kivívták, végül azonban győzedelmeskedni nem tudtak

 

2013. február 24-én kerül megrendezésre Los Angelesben a filmes világ legrangosabb díjátadó eseménye, az Oscar! Ebből az alkalomból a Universal Channel olyan klasszikusokkal készíti fel a nézőközönséget a rajtra, amik megjelenésükkor a hozzáértők és a moziba járók  elismerését is kivívták, végül azonban győzedelmeskedni nem tudtak

 

Kevin Costner és Michael Douglas neve által fémjelzett produkciókkal hangol a csatorna egész februárban a nagy eseményre. Február 2-án Michael Douglas filmjével kezdte, ami politikai dráma a javából. Az 1995-ös Szerelem a Fehér Házban a világ egyik legbefolyásosabb emberének hétköznapjaiba enged betekintést, mégpedig az elismert tévés és filmes író, Aaron Sorkin szemüvegén keresztül. Sorkin olyan sorozatokat és filmeket jegyzett karrierje során, mint a két Golden Globe-ot és 26. Emmy-t nyert Az elnök emberei vagy a Charlie Wilson háborúja, amik a közélet olyan aspektusairól rántották le a leplet, amiket csak az igazi bennfentesek ismerhetnek. Michael Douglas-szel, Martin Sheen-nel és a Vissza a jövőbe trilógiából ismert Michael J. Fox-szal karöltve a Szerelem a Fehér Házban Andrew Shepherd elnök zavaros magánéletén keresztül mutatja be, milyen fontos szerepet tölt be a látszat fenntartása és a múlt titkainak elrejtése egy közszereplő életében.

 

A politikai játszmák helyét február 9-én fegyverdurrogtató cowboyok veszik át, Wyatt Earp a mai napig az amerikai történelem egyik leghírhedtebb békebírója, aki a kor vonatrablóinak és a postakocsikat fosztogató bűnözőknek az elkapására specializálódott, miközben neki is meggyűlt olykor a baja a törvényszolgákkal. Clint Eastwood mellett talán csak Kevin Costner tudja ilyen hihetően hozni a klasszikus western hős karakterét, Costner pedig ebben az 1994-es filmben igazán brillírozik. 1995-ben a legjobb operatőr díjára jelölték a Wyatt Earp-öt az Oscaron. A család fontosságáról és a becsületről szóló sztori pedig univerzális értékeket közvetítve hozza el a nappalikba a kor Amerikáját, amikor érdemes volt kétszer is a háta mögé néznie az embernek, mielőtt leült volna egyet pókerezni. A filmben olyan világsztárok teszik tiszteletüket, mint a Superman-filmek gonosz és nagyon kopasz Lex Luthora, Gene Hackman, Dennis Quaid, és Isabella Rossellini.

 

Február 16-án Amerika leghíresebb osztrákja, a testépítőként is ismert Arnold Schwarzenegger főszereplésével jön a Junior című szintén 1994-es vígjáték, ami formabontó és abszolút tabunak számító témával sokkolta a közönséget. A köpcös Danny DeVitóval társulva a Terminátor-filmek sztárja megvillantja női oldalát is a tévéképernyőkön. Na, persze nem skót szoknyában fog parádézni a mindig izmos Schwarzenegger, ehelyett egy olyan kísérletnek veti alá magát, aminek köszönhetően megtapasztalhatja, milyen az élet egy másik nézőpontból. Kideríti, milyen nehéz feladat is az anyaság. Mindig érdekes azt látni, amikor egy akcióhős megmutatja emberibb oldalát a nézőközönségnek.

 

A hónapot február 23-án egy epikus történelmi drámával, a Robin Hood, a tolvajok fejedelmével zárja a Universal Channel, amiben a vadnyugati hős poncsója helyett a gazdagokat fosztogató íjász kosztümét felöltő Kevin Costner játssza a főszerepet, aki így már a második szuperprodukcióban  tűnik fel a hónapban a Wyatt Earp után a csatornán. Az alkotásban szerepel Amerika egyik legnépszerűbb afroamerikai színésze, Morgan Freeman is, de a rendkívül jól játszó, a Harry Potter filmekben Perselus Pitont alakító, 1992-ben ezért a szerepéért BAFTA-díjat kapott Alan Rickmant is öröm lesz nézni Nottingham hercegeként. A listának pedig ezzel koránt sincs vége, hiszen a mellékszereplők közt van Sean Connery is.

 

Klasszikusokkal készít fel az Oscarra a Universal Channel.

Februárban minden szombaton, este 21:00-tól!

 

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük