2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Virtualizáció@Sun

4 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/7361"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Jonathan%20Schwartz.thumbnail.jpg" border="0" alt="Jonathan Schwartz" title="Jonathan Schwartz" width="100" height="99" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Jonathan Schwartz</strong></span></span>A Sun Microsystems, Inc. elnök-vezérigazgatója, Jonathan Schwartz a san franciscoi Oracle OpenWorld konferencián elmondott megnyitó beszédében bemutatta a Sun xVM rendszert, a vállalat nyílt forráskódú, átfogó virtualizációs és felügyeleti platformját. </p><p>

 

jonathan schwartzJonathan SchwartzA Sun Microsystems, Inc. elnök-vezérigazgatója, Jonathan Schwartz a san franciscoi Oracle OpenWorld konferencián elmondott megnyitó beszédében bemutatta a Sun xVM rendszert, a vállalat nyílt forráskódú, átfogó virtualizációs és felügyeleti platformját.

 

jonathan schwartzJonathan SchwartzA Sun Microsystems, Inc. elnök-vezérigazgatója, Jonathan Schwartz a san franciscoi Oracle OpenWorld konferencián elmondott megnyitó beszédében bemutatta a Sun xVM rendszert, a vállalat nyílt forráskódú, átfogó virtualizációs és felügyeleti platformját.

A Java platformon, az ingyenes és nyílt forráskódú Solaris operációs rendszeren, valamint az UltraSparc mikroprocesszoron alapuló, több évnyi virtualizációs fejlesztési munkára épülő Sun xVM új korszakot nyit az információtechnológiai hatékonyság területén.

                       

„Immár közismert tény, hogy a nyílt forráskódú szoftverek megjelenése és alkalmazása jelentős költségmegtakarítást, a hatékonyság növekedését és versenyelőnyt eredményez. A virtualizáció, az előbbiekben említettekhez hasonló előnyöket rejt, azonban nem mondható teljesen kockázatmentesnek." – mondta Schwartz. „Az ügyfeleink visszajelzései alapján elmondható, hogy nem kívánják következő generációs adatközpontjaikat egy-egy gyártó kizárólagos megoldásaitól függővé tenni. Ez a szemlélet az alapja annak, hogy a Sun mintegy kétmilliárd dollárt költ az xVM programmal kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységre. A Sun xVM egy ingyenes és nyílt szoftver platform, valamint átfogó rendszerfelügyeleti csomag, amelynek segítségével a legkülönbözőbb szoftver és hardver alapú informatikai környezetek – a Java, az OpenSolaris és a Linux-os szoftver közösségektől kezdve egészen a Microsoft Windowsig; a HP-s hardverektől, Dell-es gépeken át az IBM-es és Sun-os hardverekig – virtualizálhatóvá és felügyelhetővé válnak. A Sun xVM megoldása túlmutat az egyszerű szerverkonszolidáción. Az új megközelítés szerint, a virtualizáció átfogja az adatközpontok egészét, a hálózattól és a tároló megoldásoktól kezdve egészen az alkalmazásokig és a hardverekkel kapcsolatos szolgáltatásokig, mindeközben kiküszöböli a gyártófüggő megoldásokban rejlő kockázatokat." 

A nyitóbeszéd során a Sun bemutatta a két új termékét, amelyek központi helyet foglalnak el a Sun virtualizációs kínálatában. A tervek szerint az xVM termékcsalád elsőként bevezetett tagjait a Sun xVM Ops Center és a Sun xVM Server alkotják. A Sun xVM Ops Center egy olyan egyesített felügyeleti kezelőfelületet valósít meg, amely a felhasználók számára lehetővé teszi IT-környezetük virtualizált és fizikai összetevőinek felügyeletét egyaránt. A Sun xVM a Sun már létező technológiai portfóliójának továbbfejlesztéseit kombinálja egy olyan új megoldással, amely a felügyelet egyszerűsítésével és a költségmegtakarítással párhuzamosan lehetővé teszi a vásárlók számára a hatékonyság növelését.

A Sun azt is bejelentette, hogy a kulcsfontosságú iparági szereplők támogatják a vállalatot azon célkitűzésében, hogy létrehozza a világ első, nyílt forráskódú technológiákra épülő, széles körű együttműködést biztosító virtualizációs platformját. Az AMD, az Intel, az MySQL, a Quest Software, a Red Hat és a Symantec csak néhány példa a számos hardver- és szoftvercég, illetve operációs és felügyeleti rendszerekkel foglalkozó vállalat közül, akik felsorakoznak a Sun mögé, hogy a vállalat megvalósíthassa virtualizációs stratégiáját.

A Sun xVM termékcsalád

A Sun új, holisztikus szemléletű adatközpont-virtualizációs megközelítése átfogó megoldást takar a munkaállomástól a kiszolgálón át a tárolókig és a hálózatig. Ez nemcsak az új szolgáltatások gyorsabb bevezetését teszi lehetővé az ügyfelek számára, hanem a rendszererőforrások maximalizálását, illetve a virtualizált környezetek egyszerűbb nyomon követését és felügyeletét is. A Sun interoperabilitás melletti elkötelezettségének köszönhetően a Sun xVM olyan, vezető szállítóktól származó x86/64 és SPARC rendszeren működik majd, mint a Dell, a Fujitsu, a HP, az IBM és persze a Sun.

sun.com/xvm  

 sun.com/virtualization

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.