A Panda Security összesítéséből kiderül, hogy a minket elárasztó „vírusözönből" melyek azok, amelyek valamilyen módon kiemelkedtek a tömegből. Vírusrekordok az első félévből.

 

A Panda Security összesítéséből kiderül, hogy a minket elárasztó „vírusözönből" melyek azok, amelyek valamilyen módon kiemelkedtek a tömegből. Vírusrekordok az első félévből.

MalwareProtector2008 és AdvancedXpFixer, a leginkább hatásvadász: Ez a két dobogós adware szó szerint digitális kártevőkkel árasztja el a gépet: a képernyőn megjelenő csótányok látványosan elkezdik felzabálni a Windows asztalt, a Start menüt, egyáltalán – mindent, ami látható. A reklámprogramok ezzel a nem éppen finom módszerrel próbálják meggyőzni az áldozatokat egy „álvíruskereső" megvételéről, ami – csodák-csodája – megoldást jelent a virtuális csótányproblémákra.

PGPCoder.E, a legdurvább adatrabló: az ún. ransomware (vagyis váltságdíjat követelő kártevő) egy rendkívül hatékony algoritmussal kódol bizonyos, a merevlemezen lévő fájlokat, hogy aztán – az emberrablókat másolva – váltságdíjat követelhessen a felhasználótól.

Romeo.C, a leginformatívabb: A digitális kártevők néha a legmeghökkentőbb „plusszokkal" képesek előrukkolni. Az írók úgy gondolták, adnak valamit a fertőzésért cserébe: a Romeo.C hírolvasóként funkcionálva a legfrissebb híreket jeleníti meg, így próbálván meg kárpótolni a felhasználókat a veszteségért.

FakeDeath.A, a legmorbidabb: Ez a féreg megpróbálta elhitetni, hogy Fidel Castro meghalt, pontosan akkor, amikor ez a téma a leginkább aktuális volt.

BeepBeep.A, a leghangosabb: Ez a féreg bizonyult a leghangosabbnak, hiszen a fertőzés után, valahányszor a felhasználó hozzá akart férni a Windows vagy a System könyvtárakhoz, hangos sípolásra késztette a számítógép hangszóróit.

RenameLoi.A, a legrégimódibb: A futtatáskor ez a féreg nem csinál különösebb kárt, csak ijedtséget okoz, de azt is főleg a fanatikus hívők és a totális izolációban élők között: nagy zajjal a Végítéletre hívja fel a figyelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük