2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vital Business Center – Az új generáció új otthona

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/35286"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/UNIQA_este.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az UNIQUA székház éjjel" title="Az UNIQUA székház éjjel" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az UNIQUA székház éjjel</strong></span></span> <p>Alig két évvel az alapkőletétel után, 2009. december 15-én ünnepélyes keretek között átadták az UNIQA Biztosító székházát. </p><p>

 az uniqua székház éjjelAz UNIQUA székház éjjel

Alig két évvel az alapkőletétel után, 2009. december 15-én ünnepélyes keretek között átadták az UNIQA Biztosító székházát.

 az uniqua székház éjjelAz UNIQUA székház éjjel

Alig két évvel az alapkőletétel után, 2009. december 15-én ünnepélyes keretek között átadták az UNIQA Biztosító székházát.

A főváros XIII. kerületében, a Róbert Károly körút 70-74. szám alatt, közvetlenül a Biztosító eddigi székhelyének szomszédságában épült fel a Vital Business Center. A nyolcszintes, nettó 18 ezer négyzetméter hasznos alapterületű irodaház tulajdonosa és építője egyaránt az UNIQA családhoz tartozó UNIQA Invest Kft., amely az osztrák UNIQA konszern tulajdonában áll. Az épületet fővállalkozója a Raiffeisen evolution volt. A finanszírozást az UNIQA teljes mértékben saját forrásból valósította meg, külső tőke bevonása nélkül. A legmodernebb technikai- és munkafeltételeknek eleget tevő épület mintegy 60%-át használja az UNIQA, a fennmaradó részt bérbe adja.

az uniqua székház nappalAz UNIQUA székház nappalA jelenleg itt dolgozó több mint 450 UNIQA munkatárs, a bérlők és az ügyfelek kényelmét szolgálja a 300 férőhelyes mélygarázs, az épületben található kávézó és a hamarosan átadásra kerülő étterem. Az étterem az itt dolgozókon kívül a külső vendégek számára is nyitott. A tervek között szerepel egy diagnosztikai központ és egy gyógyszertár megnyitása is. A hatékony munkaszervezés érdekében egy több mint száz fő befogadására alkalmas konferenciaterem, és emeletenként több kisebb tárgyaló is rendelkezésre áll.

„Az új irodaház amellett, hogy ideális munkakörülményeket biztosít alkalmazottaink számára, a komplex, professzionális ügyfélkiszolgálást teszi lehetővé. Ide költözött a központi ügyfélszolgálat mellett a korábban Budapesten külön telephelyen működő gépjármű-kárfelvétel és -kárszemle is, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést" – emelte ki Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Az UNIQA a DEKRA Kft. szakértői csapatával karöltve nyújt kárrendezési szolgáltatást gépjármű káresemények esetén.

Az épület érdekessége, hogy homlokzatát Európa jelenleg legtöbb képponttal (közel 80 ezer) rendelkező LED-fala díszíti, amely esténként különleges fényjátékkal vonja magára a figyelmet.

A Ferdinánd és Ferdinánd Építésziroda tervezője, Ferdinánd Árpád elmondta: „A Vital Business Center alapkoncepciója az áttekinthetőség volt. A transzparencia az UNIQA vállalati filozófiájának egyik sarokpontja, ezt közvetíti a sok üvegfelület, a tágas, világos terek. A tervezésnél arra törekedtünk, hogy a legmodernebb ergonómiai szempontoknak megfelelő munkafeltételeket biztosítsunk a dolgozóknak".

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.