2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vitorlázó legendák és high tech hajók a Balaton leglátványosabb vitorlásversenyén

3 perc olvasás

vitorlazo.jpgIdén második alkalommal rendezik meg a Volvo High Tech Regattát, a hazai és nemzetközi szinten is csúcstechnológiát képviselő egy- és többtestű hajók versenyét. Július 14-15-én az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club ad otthont ennek a nem mindennapi megmérettetésnek, aminek egyik fő célja, hogy a laikus közönség számára is látványos és érthető élményt nyújtson.

 

Bár Magyarországnak nincs tengere, mégis meglepően élénk vitorlásélet zajlik rajta. Nemzetközi szinten is szélesnek számít a jelenlegi technológia csúcsát képező katamaránok és egyedi fejlesztésű egytestű hajók balatoni felhozatala. Kifejezetten ezek számára rendeznek versenyt július 14-én és 15-én Alsóörs és Balatonfenyves között, ahol partközeli pályafutamokon és egy Alsóörs – Balatonfenyves közötti gyorsasági futamon mintegy 20, a vitorlázás legmodernebb irányvonalait képviselő hajó mérkőzik meg egymással. A verseny a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj előtti nagy összemérése is lesz egyben a rohanógépeknek.

 

„A Balatonon fantasztikus innováció zajlik jelenleg is. A Volvo High Tech Regattával célunk, hogy ne csak a vitorlázók, hanem a laikus közönség is tudomást szerezzen ezekről a csúcstechnológiás egy- és többtestű hajókról, belepillanthasson a versenyek izgalmába, érthető és közelről megtapasztalható legyen számukra is az élmény. A partmenti pályaversenyeket testközelből, a két legmodernebb hazai kikötő, az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club mólójáról élvezhetik az érdeklődők.” – mondta el Dr. Deák Gábor, az esemény főszervezője.

 

Idén új kategóriával bővül a Volvo High Tech Regatta: Fa Nándor ötszörös Földkerülő, magyar vitorlázó legenda a fővédnöke a 8m Open innovatív, egyedi tervezésű, szólóvitorlázásra épített egytestű hajók számára megrendezett futamoknak.

A világszinten is széles palettát felvonultató csúcstechnológiás katamaránok között ott lesz a Kékszalag rekordtartó Opel Fifty-Fifty, a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas, valamint két nemzetközi világsztár is: a négyszeres olimpikon Roland Gäbler és a nyolcszoros Európa- és világbajnok vitorlázó, Helge Sach.

 

A közvetítés terén is innovációt hoz a Volvo High Tech Regatta.

A magyar startup, a KWINDOO nyomkövető rendszere egy olyan integrált, multifunkcionális kommunikációs felületet hozott létre, amelyen folyamatos élő videókon, félóránként videós összefoglalókon, valamint képes és szöveges hírfolyamon keresztül egy felületen követhető végig a Volvo High Tech Regatta. Így mindenki megtalálhatja a számára érdekes tartalmat, amelyen keresztül figyelemmel kísérheti a Balaton leglátványosabb vitorlásversenyét.

www.kwindoo.com

 

 

 

  1. július 14-15.

Volvo High Tech Regatta

 

http://hightechregatta.hu

https://www.facebook.com/VolvoHighTechRegatta

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.