Akciódús december világsztárokkal. Hollywoodi kasszasikerek a Universal Channel műsorán.Russel Crowe, Joaquin Phoenix, Uma Thurman, Lucy Liu, Brendan Fraser és Rachel Weisz isa Universal Channel csapatához igazol decemberben.

 

Akciódús december világsztárokkal. Hollywoodi kasszasikerek a Universal Channel műsorán.Russel Crowe, Joaquin Phoenix, Uma Thurman, Lucy Liu, Brendan Fraser és Rachel Weisz isa Universal Channel csapatához igazol decemberben.

 

Szombat esténként hollywoodi kasszasikerek szakítják ki az ünnepi hangulatból azt, aki egy kis kalandra vágyik, és a csatornára kapcsol.

Ötvenhat filmes díjat, köztük öt darab Oscart zsebeltek be a Gladiátor alkotói.

A Russel Crowe főszereplésével készült, mára igazi filmtörténeti mérföldkőnek számító Ridley Scott mozival indul a Universal Channel decemberi filmes dömpingje. Maximus (Russel Crowe) ünnepelt hadvezér és a római uralkodó bizalmát is élvezi, aki halálos ágyán fia ellenében neki ajánlja fel a hatalmat. A Joaquin Phoenix által megformált Commodus azonban végül mégis apja örököseként trónra kerül és halálra ítéli Maximust. A hadvezér megmenekül, de rabszolga kereskedők kezére jut és gladiátorként tér vissza Róma városába bosszú-éhesen.

 

Ridley Scott után, december 21-én egy másik filmes legenda Quentin Tarnatino alkotása kerül képernyőre. A Kill Bill vitathatatlanul kultusz-filmmé vált, melynek főszerepét az író-rendező Uma Thurmnnak szánta. Elhatározása annyira komoly volt, hogy amikor megtudta, hogy a színésznő babát vár, elhalasztotta a forgatást, nem akart mást az elárult bérgyilkosnő szerepére. A Mennyasszony korábban egy világhírű bérgyilkos banda tagja volt, ám amikor feladta kegyetlen életét, hogy gyereket szüljön, társai lelőtték őt és még meg szem született babáját. A kómából felébredve bosszúhadjáratra indul.

 

A decemberi harmadik hollywoodi kasszasiker kevésbé drámai, ám hasonlóan kalandos kikapcsolódást ígér. Brendan Fraser főszereplésével egy egyiptomi főpap titkára derül fény. A múmia sikerét jól mutatja, hogy két további epizód és egy tv filmsorozat is készült. A történet szerint egy amerikai kalandor segítségét felajánlva Hamunaptra ősi városának felfedezésére indul. Az ásatás során a csapat mellett szintén az eltemetett kincsekhez érkező sírrablók felkeltenek egy egyiptomi főpapot, ami nem kevés bonyodalmat okoz.

Izgalmakból és világsztárokból nem lesz hiány, így érdemes szombat esténként a Universal Channel műsorát választani!

 

2013. december 14., 21:00 – Gladiátor

2013. december 21., 22:00 – Kill Bill

2013. december 28., 21:00 – A múmia

 

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József