A Vízek Éve program alkalmából volt szerencsém eljutni Sárvárra, és megismerni a nagyszerű komplexumot, ahol a gyógyulni vágyókat remek gyógyvizes medencék fogadják, miközben a gyermekekre is gondolnak, hiszen részükre ott van a nagyszerű medence, amelyben már nem a gyógyhatású ásványok, hanem a buborékok nyújtotta élmények várják a fürdőzőket.

 

A Vízek Éve program alkalmából volt szerencsém eljutni Sárvárra, és megismerni a nagyszerű komplexumot, ahol a gyógyulni vágyókat remek gyógyvizes medencék fogadják, miközben a gyermekekre is gondolnak, hiszen részükre ott van a nagyszerű medence, amelyben már nem a gyógyhatású ásványok, hanem a buborékok nyújtotta élmények várják a fürdőzőket.

  szaunavilágban megtalálhatják a nedves- és száraz gőzöket a forró és kevésbé forró hőmérsékletű megoldásokat.A bátrabbak élhetnek azzal a nagyszerű lehetőséggel is, hogy – bár január van – de kimehetnek egy kis kalandra a kinti medencébe, hiszen az egybe épült az egyik belső gyógymedencével. Nagyon érdekes lehet, amikor a parton hó fehérlik, és  az ember mégis jól érzi magát a meleg vízben.A létesítményben számtalan gyógyító, betegségmegelőző, szépítő és frissítő kezelést vehetünk igénybe. Felsorolni is nehéz lenne a fizikoterápiás gyógyítások, masszázsfajták végtelen sorát.

 Én magam a gyógymasszázs remek hatását tapasztaltam meg, amikor Zsuzsika ügyes szeretettel igyekezett a vállamban sorakozó görcsöket feloldani, mondhatom, sikerrel. (Hiába, a számítógép előtt ülve az ember bizony eléggé hajlamos tartáshibákat szerezni.)Hiába vagyok sportoktató, és a rekreáció elkötelezett híve, a munkám miatt a gép előtt töltöm napjaim jó részét. Bizony nagyon hiányzik a rendszeres mozgás, ezért értékelem nagyra az igazi rekreációt. Örülni volt okom, mert Sárváron nagyon komolyan veszik a rekreációt! Nem hagyatkoznak csupán a kényeztető wellnessre, hanem tevékenyen foglalkoznak vendégeik megmozgatásával.

Vizi gimnasztika, gerinctorna, tai chi, konditerem mind szerepelnek a választható programok között. Az üdülő, pihenő vendégek megismerik a mozgásformákat, és szakértők útmutatásával elkezdik ezeket az egészségmegőrző programokat. Bizonyára az üdülés elteltével már igényelni fogják a megkedvelt mozgást és akár otthon, akár edzőtermekben folytatják azt.Az edzéseken főleg a gerinc karbantartását szolgáló mozgásformák hangsúlyozzák, hiszen a szakemberek tudják, hogy mindenki annyi idős, amennyinek a hátgereince állapota miatt érezheti magát. Ehhez pedig a gerinctartó izmokat kell munkára fogni. Ugye ismerős dolog, hogy egy tartáshibás embert idősebbnek gondolunk, míg a szálfaegyenes – akár idősebb ember is – fiatalabb benyomást kelt bennünk. Ezért (volna) fontos már gyermekkorban elkezdeni a gerinc körüli izomzat edzését. Természetesen az életkor elrehaladtával sem szabad lemondanunk erről a tevékenységről. Érdemes, hiszen a jó közérzet lesz a jutalmuk.

Sárváron gondoltak azokra az üdülővendégekre is, akik nem most ismerkednek az edzőtermek hangulatával, így ők önállóan is végezheti kedzéseiket a jól felszerelt konditeremben.

Összefoglalva: meggyőződésem, hogy Sárvár valóban a pihenésre vágyó emberek érdekeit szolgálja minden eszközzel, szakértelemmel, kedvességgel. Ez utóbbit az intézmény valamennyi munkatársa olyan természetességgel nyújtja át a vendégeknek, hogy az első perctől kezdve nagyon jól érezhetjük magunkat ebben a családbarát fürdőkomplexumban.Remélem, a kedves olvasók is minél előbb ellátogatnak Sárvárra!

http://www.sarvarfurdo.hu/

http://www.utazzitthon.hu/sarvar_sarvari_gyogyfurdo.html

http://www.spa.hu/magyar/sarvarspa.html

http://www.thermaltours.hu/furdo_ok.php?furd_azon=191&hir_azon=191

Lenhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük