2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Writing for CEE” újságírói pályázat

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52327"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_77.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span>2011. július 31-én lezárul a pályaművek benyújtásának határideje</p> <ul><li> 5000 eurós díj az Európát megosztó határokat és előítéleteket egyedi módon bemutató és ezáltal azok lebontásához hozzájáruló művek elismerésére</li><li> Jelentkezni július végéig lehet az APA és a Bank Austria által megadott feltételek szerint </li></ul> <p> 

2011. július 31-én lezárul a pályaművek benyújtásának határideje

  • 5000 eurós díj az Európát megosztó határokat és előítéleteket egyedi módon bemutató és ezáltal azok lebontásához hozzájáruló művek elismerésére
  • Jelentkezni július végéig lehet az APA és a Bank Austria által megadott feltételek szerint

 

2011. július 31-én lezárul a pályaművek benyújtásának határideje

  • 5000 eurós díj az Európát megosztó határokat és előítéleteket egyedi módon bemutató és ezáltal azok lebontásához hozzájáruló művek elismerésére
  • Jelentkezni július végéig lehet az APA és a Bank Austria által megadott feltételek szerint

 

 Az Austria Press Agency osztrák sajtóügynökség (APA) és a Bank Austria által 2004 óta évente meghirdetett nemzetközi újságírói pályázat, a Writing for CEE határideje a végéhez közeledik. Közép- és Kelet-Európa (CEE) országainak újságírói július 31-ig nyújthatják be nevezni kívánt munkáikat, a győztesre pedig 5000 euró értékű jutalom vár.

 

A díjat olyan munkák elismerésére hozták létre, amelyek Európát és az európaiakat, az európai országokban élők mindennapi életét, művészetét, kultúráját és életstílusát mutatják be – és ezzel hozzájárulnak a határok és az előítéletek lebontásához. Jelentkezni olyan alkotásokkal lehet, amelyek a nyomtatott sajtóban, a rádióban, a televízióban vagy az interneten jelentek meg 2010. augusztus 1. és 2011. július 31. között.

 

A Writing for CEE célja az Európával és az európai integrációval kapcsolatos feltáró újságírói munka ösztönzése. Nem európai uniós díjról van szó, sokkal inkább „egy olyan európai díjról, amely kiemelt figyelmet fordít Közép- és Kelet-Európára".  Az újságírók pályaműveit a kontinens minden országából, így például különösen Észak-Európából és a balti államokból is várják a szervezők. A győztes kihirdetésére 2011 novemberében kerül sor Bécsben, egy ünnepélyes díjkiosztó rendezvény keretében.

 

A változó összetételű zsűri tagjai: Milan Smid cseh kommunikációs szakember, Michael Berko szlovák publicista, Füredi-Kolarik Ildikó kommunikációs szakértő, Igor Janke és Pawel Bravo lengyel újságírók, Jiri Pehe, a cseh köztársasági elnök egykori tanácsadója, Váradi Júlia magyar rádiós újságíró, Janina Dragostinova bolgár írónő, Tiemon Kiesenhofer, a Bank Austria közép- és kelet-európai régióért felelős kommunikációs munkatársa, valamint Ambros Kindel, a zsűri elnöke, az APA külügyi részlegének főszerkesztője.

A pályázatoknak tartalmazniuk kell a művet eredeti nyelven, annak angol fordítását, valamint a szerző életrajzát. A jelentkezési lap – további információkkal együtt – megtalálható a www.apa.at/cee-award  weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.