Régi kód, új feltörő program. A szemlélet alapelemei nem változtak lényegesen. A megközelítés azonban új. Szigorúan organikus. Reformlátásmód. Zöld program.

 

  

Régi kód, új feltörő program. A szemlélet alapelemei nem változtak lényegesen. A megközelítés azonban új. Szigorúan organikus. Reformlátásmód. Zöld program.

 

  

    
    Barta Zsolt Péter CodeX című könyve, melyet a Magyar Fotográfiai Múzeum adott ki 2007-ben, eddig három díjat nyert. Az az album egy több évtizedes munka összegzése volt.

    A Nessim Galériában megnyíló új kiállítás, eltávolodik az eddigi szemlélettől, sokkal könnyedebb, lazább megfogalmazást érhetünk rajtuk tetten. Amit az ember megtanult, nem felejti, és így Barta sem enged a feszes kompozícióból de fotós világának megújulását, organikusabb képek jellemzik.

    Az anyag a legjobb bartai hagyományokra támaszkodik, azon képek folytatását jelentik, mint a híres Múzeum, vagy a Növénycsápok, melyek CodeX könyvnek is emlékezetes darabjai voltak.

Az új világban is ott a víz, zöldek, növények.
  

  Ez azonban egy sokkal lágyabb világ. A szigorú kompozíciókból feszesek lettek, a jelszerű képeknek Barta megengedi, hogy dekoratívak legyenek. A kiállításra kerülő anyag, egyben azzal kapcsolatban is iránymutatás, hogy merre fordult Barta Zsolt érdeklődése, hogy a jövőben, mivel kíván foglalkozni.
   

 Színes printek, szinte monokróm színvilággal. Koncentrált és elegáns is egyben.

    A kiállítást a CodeX album gondozója, a Fotográfiai Múzeum igazgatója, Baki Péter nyitja meg február 24-én, este 18.00 órakor.

    A kiállítás március 20-ig lesz látogatható a Nessim Galériában.

Nessim Galéria
1061 Budapest
Paulay Ede u. 10.
http://www.nessim.hu/ 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük