XVI. BenedekXVI. BenedekPápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette a pápa programjait májustól augusztusig.

 XVI. BenedekXVI. BenedekPápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette a pápa programjait májustól augusztusig.

Május 3-án, szombaton este 6 órakor a Szentatya rózsafüzér-imádságot vezet a Santa Maria Maggiore-bazilikában.

Május 11-én, pünkösdvasárnap délelőtt 10 órakor szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában.

Május 17-én, valamint 18-án, Szentháromság vasárnapján XVI. Benedek lelkipásztori látogatást tesz Savona és Genova városokban.

Május 22-én, csütörtökön Úrnapján este 7 órakor a lateráni Szent János-bazilikában szentmisét mutat be, majd körmenetben vonul a Santa Maria Maggiore-bazilikához, ahol eucharisztikus áldást ad a hívekre.

Június 14-én és 15-én a pápa lelkipásztori látogatást tesz Santa Maria di Leuca és Brindisi városokban, Puglia tartományban.

Június 28-án, szombaton Szent Péter és Szent Pál ünnepének vigíliáján, a pápa a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában este 6 órakor ünnepi vesperást vezet a jubileumi Szent Pál-év megnyitása alkalmából.

Június 29-én, vasárnap délelőtt fél 10-kor Szent Péter és Szent Pál ünnepén a Szent Péter-bazilikában a Szentatya szentmisét mutat be, és átadja a palliumokat az új metropolita érsekeknek.

Július 12. és 21. között XVI. Benedek pápa apostoli látogatásra Ausztráliába utazik a sydney-i Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából.

Augusztus 15-én pénteken, Nagyboldogasszony ünnepén Castel Gandolfóban a Villanovai Szent Tamás plébánián reggel 8 órakor a pápa szentmisét mutat be.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük