2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zene a lélegzetért, Jótékonysági koncert, 2007. április 28., 20.00, Városligeti Mûjégpálya

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/974"><img class="image _original" src="/files/images/Barbi_k.jpg" border="0" alt="Barbie 11 éves" title="Barbie 11 éves" width="111" height="118" /></a><span style="width: 109px" class="caption"><strong>Barbie 11 éves</strong></span></span>  <p>Ha minden jól megy, Somló Tamás is ott lesz a Városliget Mûjégpályán április utolsó szombatján. A napokban megsérült zenész mûvésztársaival együtt egy vírusfertõzés miatt nyaktól lefelé lebénult kislány otthoni ápolásához szükséges orvosi berendezésekre gyûjt. Barbie története: <a href="http://www.molnart.hu/barbi.htm">http://www.molnart.hu/barbi.htm</a></p><p>

 barbie 11 évesBarbie 11 éves 

Ha minden jól megy, Somló Tamás is ott lesz a Városliget Mûjégpályán április utolsó szombatján. A napokban megsérült zenész mûvésztársaival együtt egy vírusfertõzés miatt nyaktól lefelé lebénult kislány otthoni ápolásához szükséges orvosi berendezésekre gyûjt. Barbie története: http://www.molnart.hu/barbi.htm

 barbie 11 évesBarbie 11 éves 

Ha minden jól megy, Somló Tamás is ott lesz a Városliget Mûjégpályán április utolsó szombatján. A napokban megsérült zenész mûvésztársaival együtt egy vírusfertõzés miatt nyaktól lefelé lebénult kislány otthoni ápolásához szükséges orvosi berendezésekre gyûjt. Barbie története: http://www.molnart.hu/barbi.htm

A közelmúltban egy másik jótékonysági fellépésen diszkótánc közben karját törõ Somló mellett Falusi Mariann, Tunyogi Orsi és Gerendás Péter is fellép a tizenegy éves Barbiért, a Night&Day zenekar pedig még külön dalt is ír a beteg kislánynak hogy zenével, jókedvvel, szeretettel hitet adjanak neki a teljes gyógyuláshoz.

A hó végi jótékonysági est házigazdája az RTL Klub képernyõjérõl jól ismert Pataki Zita. Az idõjós a tanárképzõ fõiskola elvégzése után nem ment rögtön tanítani, a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Intézetben – "gyiviben" – örökbefogadással és nevelõszülõkhöz helyezéssel foglalkozott. Munkája során nagyon sok sérült gyermekkel találkozott, így a Madarász utcai gyermekkórházban tett látogatása során rendkívül hamar megtalálta a hangot kis pártfogoltjával. Több órán át beszélgettek és nevetgéltek az intenzív osztályon, ahol a tévés megtudta, hogy Barbi korábban szinte soha nem volt beteg, ám másfél éve megtámadta a gerincvelejét egy ismeretlen vírus, amelynek következtében nyaktól lefelé lebénult. Az is kiderült, már nagyon szépen gyógyul, felnõtt korára jó esélye van a teljes életre, életkedvét az elmúlt hónapokban teljesen visszanyerte. Hétköznapjai azonban egyelõre eléggé egyhangúan telnek: kórházi ágyán fekve fõként tévét néz, gyógytornázik, és tanul – hosszú-hosszú hónapok óta.

Korábban egyáltalán nem lélegezett magától, most már csak éjszakára kell a gépi segítség, még legalább egy évig. Orvosai szerint jót tenne neki, ha már éjszakára sem kellene a kórházban maradnia, és végleg hazamehetne szeretõ családjához és fiatal golden retriveréhez, Hektorhoz, ehhez azonban egyelõre hiányoznak az értékes berendezések.

Az elsõ látogatást biztosan fogja második is követni, a magyar szakon végzett "tanító néni" ugyanis megígérte, hogy legközelebb kókuszgolyóval és narancslével érkezik, hoz meséket, valamint segít a tananyag elsajátításában. Sõt, valamelyik rendezvény elõtti napon egy elõre megbeszélt titkos üzenetet rejt majd Barbi számára a napi idõjárás-jelentésben.

A jótékonysági koncertre 1500 forintért vásárolhatók a jegyek a Teréz krt. 6. szám alatt, az Iscreen stúdióban (3. emelet, 56-os kapucsengõ), illetve május 9-éig a kórház alapítványával kötött szerzõdés alapján, adóigazolás ellenében várják a felajánlók bármekkora összegû adományát Barbi javára: Erste Bank Zrt., 11600006-00000000-22771616, Auto-System Kft. jótékonysági számla.

http://www.molnart.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.