A sikeres 2012-es év után, melyben a látogatószám felülmúlta a várakozásokat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft idén is széles programkínálatot nyújt a Zsolnay Kulturális Negyedben.Február utolsó harmadában koncert, színház, táncház és irodalom szerepel ajánlataikban. És nemcsak Pécsieknek!  

 

A sikeres 2012-es év után, melyben a látogatószám felülmúlta a várakozásokat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft idén is széles programkínálatot nyújt a Zsolnay Kulturális Negyedben.Február utolsó harmadában koncert, színház, táncház és irodalom szerepel ajánlataikban. És nemcsak Pécsieknek!  

 

Az aktuális programok:

2013. február 20. 20.00 – A Kistehén Melankólikusok koncertje

Zsolnay Kulturális Negyed – E78

Különleges formában, a klasszikus zenei koncertek és a színházi előadások atmoszféráját idézi majd a Kistehén Melankolikusok koncertje február 20-án a Zsolnay Kulturális Negyed E78-ban. A színpadon az Ember a fán című albumot mutatja be a Kistehén: személyes hangvételű dalszövegek, énekelt versek hallhatók ringató, melankolikus, keringő ritmusban.  A balladisztikus dalok elringatják a közönséget, miközben a szövegek abszurd világa gyönyörködtet, elgondolkodtat, megnevetett egyszerre. A dalok klasszikus és modern zenei környezetben, mai szerzői felfogásban készültek.

Közreműködik: 
Kollár Klemencz László – gitár, ének
Vajdovics Árpád – nagybőgő
Jancsovics Máté – ütőhangszerek
Kollár Klemenc Gergő és Demeczky Benedek – zongora, vibrafon
Bujdosó János – gitár

 

2013. február 21. 18.00 – Játszó-társak a függöny mögött…

Művészetek és Irodalom Háza

A színházi beszélgető sorozat célja, hogy a közönség megismerhesse a művészeket a színházon kívül, a színpadtól távol, vagyis testközelből. Február 21-én Vidákovics Szláven és vendége Besenczi Árpád vesz részt a „függöny mögötti″ beszélgetésen. A színművészekkel az MTV színházi közvetítések egykori szerkesztője és producere, Szolnoki András beszélget.

A borkóstolón az Agancsos Pincészet borai, a Gazdasajt francia remekei és a KakasBonbon finomságai kerülnek terítékre.

 

2013. február 22. 18.00 – Édes est – Három művészet találkozása

Művészetek és Irodalom Háza

Irodalmi szemelvények zenével és bonbonkóstolóval, és egy pohár borral fűszerezve

Résztvevők:

Füsti Molnár Éva – irodalmi szemelvények,

Herczeg Nóra – cselló,

Mosonyi Éva – bonbon kóstoló.

 

2013. február 22. 19.00 – Vizin Táncház

Zsolnay Kulturális Negyed – ArTér Kávézó

Nem múlhat el hónap magyarországi horvát kólók és makedón táncok nélkül. Október utolsó péntekén is a Tanac Néptáncegyüttes táncosaival – táncházvezető: Vélin Veszna – és a Vizin Zenekarral mulathat az, aki a vérpezsdítő ritmusokra szeretné járni a Pécsett és Baranyában is népszerű és ismert körtáncokat.

A zenekar tagjai: 
Vizvári Zoltán – prímtambura, basszprím, samica, makedón- és bolgár tambura
Gyorgyevics Márkó – primtambura, tamburacselló
Szabó Milán – basszprím, prímtambura, tapan
Horváth Zsombor – hegedű
Bality Szilveszter – kontra
Horváth Márton – nagybőgő

2013. február 25. 19.00 – Gyógyír északi szélre

Zsolnay Kulturális Negyed – E78

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyéjén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifizetett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább?

Szereplők: Fullajtár Andrea és Őze Áron

Rendező: Göttinger Pál

(Fullajtár Andrea ezért az alakításáért a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb női alakításért járó Columbina-díjat.)

 

Végezetül ne feledkezzenek meg a Csokoládé A-tól Z-ig kiállításról a Művészetek és Irodalom Házában. Nemcsak végigkövethetik a kakaófától a mai édes élvezetig tartó évezredes utat, hanem csokoládékóstolóval egybekötött tárlatvezetésre is lehet jelentkezni.

(20/275-8018-as telefonszámon)

 

http://www.zskn.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük