Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy mára az ezredik vállalat használja Magyarországon Európa legnagyobb szoftvercégének megoldásait.

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy mára az ezredik vállalat használja Magyarországon Európa legnagyobb szoftvercégének megoldásait.

 

   Az 1000. ügyfél a polgári légiközlekedés számára különféle eszközöket forgalmazó, mindösszesen 4 főt foglalkoztató mikrovállalkozás, az MM-Systems Kft., mely a tavalyi év végén debütált egy nap alatt bevezethető vállalatirányítási rendszert, az SAP Business One Compact szoftverterméket választotta ügyviteli folyamatainak támogatására.

Az új ügyfelek számában történő jelentős növekedést a hazánkban 2004-ben bejelentett kisvállalati megoldás, az SAP Business One tette lehetővé, mely a kisebb üzletméret számára biztosította az integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetését. A kis-és középvállalati szegmens így már a cég ügyfeleinek 80%-t teszi ki. A korábban csak nagyvállalatokat ügyfeleinek tudó SAP részesedése ezzel a magyar ERP piacon (39,4%-IDC 2007) meghaladja a cég világpiaci részesedését (27,5%), egyben az első számú vezető ezen területeken.

„Noha a vállalkozásom kisméretű, de csúcstechnikát forgalmaz, ezért időtálló, és neves márkára volt szükségem, melynek támogatásával jobban tudom kiszolgálni ügyfeleimet és biztosítani tudom a repülőalkatrész kereskedelem során megkövetelt nyilvántartásokat és bizonylati formákat. Ezt a megoldást az SAP-nál találtam meg" – mondta Maracskó Sándor az MM-Systems Kft ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint „Az ezredik ügyfél regisztrálása újabb bizonyíték az SAP egyértelmű vezető szerepére az üzleti szoftvermegoldások területén".

Az 1997-ben alapított SAP Hungary Kft. a német SAP AG, Európa legnagyobb szoftvercégének -mely egyben a világ legnagyobb ügyviteli szoftvercége- 100%-os tulajdonú leányvállalata.

Az SAP megoldásainak elterjedtségét jól jelzi, hogy a világ üzleti folyamatainak fele immár ilyen rendszereket érint.

http://www.sap.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük