2024.március.29. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2007 a rekordok éve – Közel másfélszeresére nőtt az update eredménye

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12684"><img class="image thumbnail" src="/files/images/updte.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.update.com" title="www.update.com" width="100" height="40" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.update.com/">www.update.com</a> </strong></span></span><p align="left">A Frankfurti Tőzsdén jegyzett update software AG 2007-es értékesítésből származó árbevétele 32,5 millió euró volt, amely jelentős (39,3%-os) növekedés 2006-hoz képest. Európa egyik vezető CRM megoldás-szolgáltatója a tavalyi, eddigi legsikeresebb évét 4,7 millió euró adózott eredménnyel zárta, amely 45%-os rekordnövekedést jelent az előző évhez képest.</p><p align="left">

 www.update.comwww.update.com

A Frankfurti Tőzsdén jegyzett update software AG 2007-es értékesítésből származó árbevétele 32,5 millió euró volt, amely jelentős (39,3%-os) növekedés 2006-hoz képest. Európa egyik vezető CRM megoldás-szolgáltatója a tavalyi, eddigi legsikeresebb évét 4,7 millió euró adózott eredménnyel zárta, amely 45%-os rekordnövekedést jelent az előző évhez képest.

 www.update.comwww.update.com

A Frankfurti Tőzsdén jegyzett update software AG 2007-es értékesítésből származó árbevétele 32,5 millió euró volt, amely jelentős (39,3%-os) növekedés 2006-hoz képest. Európa egyik vezető CRM megoldás-szolgáltatója a tavalyi, eddigi legsikeresebb évét 4,7 millió euró adózott eredménnyel zárta, amely 45%-os rekordnövekedést jelent az előző évhez képest.

A több mint 1300 ügyfelét kiszolgáló, bécsi székhelyű update software AG értékesítésből származó árbevétele 39,3%-kal, 32,538 millió euróra nőtt. A cég nettó profitja 2007-ben (4,716 millió euró) 45%-kal haladta meg a 2006-os 3,248 millió eurós eredményt, részvényeinek árfolyama pedig 35,5%-kal volt magasabb az előző évinél. A kiemelkedő 2007-es profitnak köszönhetően a vállalat menedzsmentje a részvényenkénti 0,10 eurós osztalék kifizetését fogja javasolni az elsőbbségi részvényesek számára a 2008 júniusi éves részvényes gyűlésen.

„Az elmúlt öt év folyamatos eredményességének köszönhetően amellett, hogy részvényeseinknek kiszámítható osztalékpolitikát tudunk biztosítani, nem kell eltérnünk az intenzív növekedési és akvizíciós stratégiánktól" – kommentálta az update menedzsmentje a 2007-es eredményeket.

A cég sikeres akvizíciós politikája nagy szerepet játszott a vállalat eredményességében. Ennek egyik legmeghatározóbb ügylete az Orgaplan Software GmbH felvásárlása volt: 2007. április végén a pénzügyi szektorban való jelenlétének megerősítése érdekében az update 100%-os tulajdonrészt szerzett a CRM szolgáltatásokra specializálódott Orgaplan-ban, amely a német bankok (takarékbankok és az állami szféra hitelintézetei) vezető CRM megoldásszállítója. Az akvizíció által az update első számú CRM szolgáltatóvá válhat ebben a szektorban, hiszen a felvásárlást követően már az update rendelkezik a legnagyobb ügyfélkörrel a német bankpiacon, valamint aktív szerepet játszik a CRM piac konszolidációjában is. A felvásárlást követően a két cég közösen nyújtja – egymástól eltérő, de jól összehangolt – magas színvonalú (ún. két-termék stratégiájú) CRM szolgáltatásait.

Az update 2007-es sikerei folytatódnak 2008-ban is. A CRM szolgáltató ugyanis történetének eddigi legjobb negyedévét produkálta: a tavalyi első negyedéves árbevételt 2008 azonos időszakában 40,2%-kal haladta meg és így 8,439 millió eurós bevételt könyvelhetett el az idei első három hónapban. A kimagasló eredményből – a szoftveriparban hagyományosan leggyengébb időszakban – ismét kiemelt szerepet vállalt a licenc értékesítésből származó bevétel, amely az idén 25,5%-kal haladta meg az előző évi első negyedéves forgalmat.

Rajkay Mátyás, a magyar update leányvállalat ügyvezetője elmondta, hogy a budapesti iroda szintén jelentős sikereket könyvelhet el 2007-ben. A bankszektorban például az UnicreditBank mellett az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi bank teljes CRM rendszerének kiépítésére kapott megbízást a cég, amelynek részleteiről a bank vezetése a projekt lezárultát követően fog nyilatkozni.

Az update software AG Európa egyik vezető prémium kategóriájú CRM megoldásszállítója, az update software AG 1988-ban, Bécsben alakult. A Frankfurti Tőzsdén jegyezett, 300 főt alkalmazó cég 32,5 millió euró éves árbevételt ért el 2007-ben. Az update termékeit 1300 vállalatnál százötvenezernél is többen használják. Referenciáik között megtalálható a 3M, az American Express Bank und Finanzmanagement, a BILD sajtócsoport hirdetési osztálya, az AstraZeneca, a BAWAG P.S.K., a Canon, a DuPont, az ESTAG, a Kärcher, az LBS Nord, a MagnaSteyr, a Pernod Ricard, a ratiopharm, a Saint-Gobain Isover, a Sony Deutschland, az Unicredit Bank Hungary, valamint a Sparkasse Bremen és 200 más német takarékbank. Az update software AG világszerte olyan kiemelt rendszerintegrátor partnereken keresztül értékesíti megoldásait, mint pl. az Atos Origin, a Hewlett Packard, a Sensix és a Steria Mummert Consulting. Hazai referenciáik között szerepel például a HVB Bank, az MTI és a Bosch.

http://www.update.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.