2022.december.08. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Príma Vista Irodalmi Fesztivál Észtországban

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12686"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tartui%20egyetem.thumbnail.jpg" border="0" alt="A tartui egyetem" title="A tartui egyetem" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A tartui egyetem</strong></span></span> <p>A Balassi Intézet és a Tallini Magyar Intézet jóvoltából idén is lesz magyar program Tartuban. Május 8. és 10. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Vista Irodalmi Fesztivált, ahol a Magyar Fordítóház eredményeit is megismerhetik a látogatók.</p><p>

  a tartui egyetemA tartui egyetem

A Balassi Intézet és a Tallini Magyar Intézet jóvoltából idén is lesz magyar program Tartuban. Május 8. és 10. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Vista Irodalmi Fesztivált, ahol a Magyar Fordítóház eredményeit is megismerhetik a látogatók.

  a tartui egyetemA tartui egyetem

A Balassi Intézet és a Tallini Magyar Intézet jóvoltából idén is lesz magyar program Tartuban. Május 8. és 10. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Vista Irodalmi Fesztivált, ahol a Magyar Fordítóház eredményeit is megismerhetik a látogatók.

A Prima Vista Irodalmi Fesztivál hagyományosan kiemelt eseményként szerepel az egyetemes magyar kultúra nemzetközi megismertetésének feladatával megbízott, Balassi Intézet rendezvényprogramjában. A fő téma ezúttal a műfordítás lesz, a díszvendégek pedig Ljudmila Ulickaja és Jelena Kasztyukovics, Umberto Eco regényeinek orosz fordítója. A programban kerekasztal-beszélgetések, irodalmi estek, fordítói szemináriumok, versenyfordítás, az éneklő írók koncertje és számtalan egyéb irodalmi esemény szerepel.

prima vista irodalmi fesztiválprima vista irodalmi fesztiválA Magyar Fordítóház vezetőjével Rácz Péter költő, műfordítóval május 9-én a tartui Irodalmi Ház épületében találkozhat az érdeklődő közönség. A Tartui Egyetem magyar lektora, Tóth Viktória által vezetett irodalmi esten a magyar irodalom idegen nyelvekre fordításáról a Magyar Fordítóház tevékenységéről, illetve Rácz Péter költészetéről lesz szó. Észtországban a magyarhoz hasonló fordítóház még nem működik, így nagy szakmai érdeklődés előzi meg az előadást.

A meghívott vendég verseit Ao Peep, a tartui Vanemuine Színház színésze olvassa fel. A műveket három fiatal fordító, Hedda Maurer, Veronika Varep és Lauri Eesmaa ültette át észtre.

A Prima Vista Fesztiválon az elmúlt években magyar részről Karafiáth Orsolya és Tóth Krisztina vett részt. Az immár hagyományos magyar részvételt a Magyar Kulturális Egyesület és a Tallinni Magyar Intézet szervezi.

http://kirjandusfestival.tartu.ee/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.