2024.március.28. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2010. szeptember 20-ától megújult a magyar Állami Operaház Budapest honlapja

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/43507"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/opera_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.opera.hu" title="www.opera.hu" width="52" height="100" /></a><span style="width: 50px" class="caption"><strong><a href="http://www.opera.hu/">www.opera.hu</a> </strong></span></span>  <p>A változás a struktúrát és a dizájnt egyaránt érinti. A 21. század követelményeinek megfelelően az új honlap videóanyagok megjelenítésére is alkalmas, valamint jóval hangsúlyosabb szerephez jutnak a képek, a határozott, nagyvonalú grafikai megoldások. </p><p>

www.opera.huwww.opera.hu  

A változás a struktúrát és a dizájnt egyaránt érinti. A 21. század követelményeinek megfelelően az új honlap videóanyagok megjelenítésére is alkalmas, valamint jóval hangsúlyosabb szerephez jutnak a képek, a határozott, nagyvonalú grafikai megoldások.

www.opera.huwww.opera.hu  

A változás a struktúrát és a dizájnt egyaránt érinti. A 21. század követelményeinek megfelelően az új honlap videóanyagok megjelenítésére is alkalmas, valamint jóval hangsúlyosabb szerephez jutnak a képek, a határozott, nagyvonalú grafikai megoldások.

A főoldalon, valamint az egyes híroldalak felső részén található, nagyméretű videó felületen az Operaház produkcióinak részletei, előzetesei, a rendezvények és események kedvcsináló rövidfilmjei láthatók – az opera, a balett és a koncert hangulata csak élő, mozgó és zenélő felületen adható vissza igazán. A honlap emellett számos mozgó banner megjelenítésére alkalmas, amelyek többnyire az egyes produkciókat népszerűsítik, és egyedi arculattal rendelkező microsite-okra navigálják az érdeklődőket. A struktúra kialakításakor lényeges szempont volt, hogy a honlap az eddigieknél több friss hírrel, információval szolgáljon az érdeklődőknek, ezért friss hírek nemcsak a főoldalon lesznek, hanem az elkülönülő Opera, Balett és Koncert aloldalakon, valamint természetesen az Intézmény menüpontban található Sajtó menü alatt is.

Az évad programjai a honlap bal oldalán található havi táblázatban könnyen kereshetők, a hónapra, vagy konkrét dátumra kattintva. Az egész hónap műsora egyben, a bal felső menüsorban, a Műsor-ra kattintva listázható. Aki műfaji bontásban szeretné látni a programot, sőt a híreket is, könnyen megteheti a honlap felső hármas menüsorából választva (Opera/Balett/Koncert). Ez azért is fontos, mert így az Operaház honlapján méltó, külön helyet kapnak a Magyar Nemzeti Balett produkciói, mesterkurzusai és turnéi is. A Társulat menüpont alatt az Operaház művészeiről, valamint a menedzsment tagjairól kap információkat az olvasó. A honlapon való könnyebb eligazodást a szabadszavas kereső, a külföldi látogatók tájékozódását az angol verzió segíti. A látogatók természetesen az új honlapon is megtalálják az eddig használt és kedvelt információkat, szolgáltatásokat (ifjúsági programok, virtuális túra, jegyinformáció, rendezvények stb.).

A honlap grafikai kivitelezése az operaház egy évvel ezelőtt kialakított új arculatához illeszkedik (ez az egységes arculat tükröződik a plakátokon, molinókon, és minden egyéb, a nagyközönség által látott felületen). A színvilág: a szürke és egyéb árnyalatai, fekete, fehér és piros. Ezen kívül az egyes produkciók, illetve a hírek címei más-más színekkel jelzik a műfajt: az operát zölddel, a balettet sárgával, a koncertet kékkel. A betűk nagyságának megtervezésekor fontos szempont volt, hogy a gyengén látók, valamint az apró betűket nehezebben olvasó idősebb operalátogatók is könnyen olvasható, átlátható felületen tájékozódhassanak az Operaház műsoráról, híreiről. A honlap grafikai tervezője Vargha Balázs (Stalker Studio).

http://www.opera.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.