2008-ban a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete részesült a mobilszolgáltató nagy összegű karácsonyi ajándékában.

2008-ban a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete részesült a mobilszolgáltató nagy összegű karácsonyi ajándékában.

A Pannon társadalmi befektetéseinek fontos elemét képezi a karácsonyi ajándékozás. A mobilcég immár évek óta jótékony célra fordítja azt az összeget, amelyet ügyfelei, partnerei karácsonyi ajándékára szánna.

Az idei évben a 25 millió forintot kitevő adományt a Pannon a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete (HARKE) számára ajánlotta fel. A 2003. október 17-én alakult közhasznú egyesület alapítói a hallássérült emberek számára a teljes élethez szükséges szolgáltatások fejlesztését tűzték ki célul.

A HARKE az adományt az Egyesült Államokban kifejlesztett ECLIPSE alkalmazás honosításának befejezésére és öt beszédíró-gyorsíró oktatására fordítja, 2009 nyár végéig. A beszédíró-gyorsíróval az élő beszéddel azonos sebességű írásos tolmácsolás valósítható meg, ami a hallássérültek általános társadalmi integrációjában nyújthat nagy segítséget. A Pannon karácsonyi adománya egy már megkezdett, ám forráshiány miatt megszakított technológia és szolgáltatás továbbfejlesztését, valamint azok működtetését teszi lehetővé. A mostani adományozás szorosan kapcsolódik az idei e-befogadás évéhez, melynek célja a digitális felzárkóztatás elősegítése.

?A Pannonnál fizikai környezetünk akadálymeentesítésén túl szolgáltatásainkhoz, szakterületünkhöz kapcsolódva a kommunikáció akadálymentesítését is kiemelten fontosnak tartjuk. A HARKE támogatásával is erre szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni" ? mondta el Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatójja.

Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy az üzleti partnerek számára is sokat jelent ez a közös adomány, mely immár hagyomány a vállalati felelősségvállalás terén élen járó mobilszolgáltató életében. 2008-ban a kedvezményezett kiválasztását egy nonprofit alapítvánnyal együttműködésben végezte a Pannon, hogy a független és szakértő harmadik fél által váljon a támogatás és annak célja átláthatóvá és még hitelesebbé.

A Pannon hosszú évek óta elkötelezett a felelős működés mellett. Telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalat lévén a Pannon célja az, hogy szakértelmével, innovatív technológiai megoldásaival hozzájáruljon a hátrányos helyzetben élők fejlődéséhez, csökkentse hatását a klímaváltozásra, és előmozdítsa az információtechnológia biztonságos használatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük