3 az 1-ben ajánlatom kortárs operett, tánc és film. Remek szereposztással a Szerencsés flótás háromszor a Városmajorban, országos turnén a VIRSKY, a tánctörténelem és Marilyn Monroe az Universal Channel-en.

 

3 az 1-ben ajánlatom kortárs operett, tánc és film. Remek szereposztással a Szerencsés flótás háromszor a Városmajorban, országos turnén a VIRSKY, a tánctörténelem és Marilyn Monroe az Universal Channel-en.

 

Békeffy – Szenes- Fényes: Szerencsés flótás – kortárs operett bemutató a Városmajorban.

Az 1955-ös Szerencsés flótás egy ötvenes-hatvanas évekbeli reményteli világot jelenít meg. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik. A finom humorú korrajz szerelmi egymásra találásokról, lottónyereményről, a munkás hétköznapokról és a jól megérdemelt szórakozásról mesél. A hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik. Vajdai Vilmos és Keresztes Tamás rendezésében a Katona József Színház, a HOPPart és a TÁP Színház színészeivel valamint a Budapest Bár énekeseivel és zenészeivel új hangszerelésében és új felfogásban kel életre a rég elfelejtett népszerű színdarab a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A darab dramaturgiája frissen mai, szerkezetét pedig kiváltképp izgalmassá teszik azok a kimerevített időpillanatok, állóképek, amelyek a rendezésnek, a szokványostól eltérő térhasználatnak és a színjátszásnak is nagyszerű lehetőséget kínálnak. A pörgő párbeszédekből helyenként ugyan átsejlenek a hatvanas évek, de a szöveg egészében meglepően mai hangzású.

Szereplők:

a Budapest Bárból:

Lovasi András, Németh Juci, Behumi Dóra és a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével.

a Katona József Színházból:

Fekete Tibor, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Elek Ferenc

a HOPPart társulatból:

Kiss Diána Magdolna, Szilágyi Kata, Barabás Richárd, Herczeg Tamás

a TÁP Színházból:

Gergely Katalin Gera Marina

Szöveg: Poós Zoltán

Jelmez: Nagy Fruzsina

Díszlet: Khell Zsolt

Videó, látvány: Juhász András

Rendező: Vajdai Vilmos és Keresztes Tamás

Bemutató: 2012. augusztus 2. (csütörtök) 20 óra

További előadások: 2012. augusztus 4. (szombat) és 7. (kedd) 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad

www.szabadter.hu

 

A Virsky – a világhírű Ukrán Állami Népi Együttes – 10 év után ismét Magyarországon!

75 év – 60 táncos- 50 díj – 1 név: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

A világhírű koreográfus, Pavel Virsky 1937-ben alapította a nevét viselő VIRSKY Ukrán Állami Nép Együttest. A VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes legfőbb célja, hogy összegyűjtse, megőrizze és repertoárján keresztül az egész világon népszerűsítse az ukrán nemzeti kultúrát, a népi hagyományokat, a néptáncot, a népzenét, a népviseletet.

Az idén 75 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A táncosok szakmai tudása, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon ámulatba ejtik és elkápráztatják a közönséget.

A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, lelket felemelő erejét. 

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, Amerikában, Kanadában.

Az egész világon több millió néző tapsolta vörösre a tenyerét a nagyszerű ukrán koreográfia láttán. A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes 2012 augusztusában egy lélegzetelállító és egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra.

Előadások: 2012. augusztus 3. Siófok; 4. Tata; 5. Győr; 7. Szeged; 8. Kecskemét; 9. Eger; 10. Nyíregyháza; 11. Székesfehérvár;

2012. augusztus 12. – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

www.livepoint.hu/virsky

 

Marilyn Monroe-ra emlékezik a Universal Channel. 50 éve hunyt el a szexszimbólum.

Marilyn Monroe korai halálának 50. évfordulójára a csatorna a színésznő egyik romantikus vígjátékával emlékezik augusztus 5-én.

A fiatalon elhunyt Marilyn Monroe vitathatatlanul Hollywood egyik szimbólumává vált. Páratlan személyisége és szépsége mindenkit lenyűgözött és lenyűgöz a mai napig is. A színésznő halálnak ötvenedik évfordulóján a Universal Channel Marilyn egyik filmjével,

A herceg és a kóristalánnyal állít emléket a szexszimbólummá vált színésznőnek. Monroe Elsie Marinát, az amerikai kóristalányt alakítja az augusztus 5-én képernyőre kerülő filmben. A fiatal lány felkelti Kárpátia régenshercegének figyelmét az új angol király londoni megkoronázása előtt. A furcsa pár hamar egymásba szeret, de amikor Elsie értesül arról a cselszövésről, amelyben a herceg fia is szerepet játszik, azzal fenyegetőzik, hogy megszakítja a kapcsolatukat és nemzetközi botrányt robbant ki.

A herceg és a kóristalány – a Universal Channel-en!

augusztus 5., vasárnap 19:00

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük