Hip Hop táncverseny, Első pécsi Pezsgő Borfesztivál és II. Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta bemutatása a téma, jó olvasást.

 

Hip Hop táncverseny, Első pécsi Pezsgő Borfesztivál és II. Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta bemutatása a téma, jó olvasást.

 

Teltház és óriási siker fogadta Magyarország legnagyobb street dance versenyét.

Bucsai Regina nyerte a Miss Hip Hop Queen címet.

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Street Dance Battle nemzetközi táncversenyt a városligeti Pecsa Music Hall-ban 12 csapat 60 egyéni indulójával. (http://euroastra.hu/node/64444)  A rendezvény sztárvendégeinek produkciójára megtelt a csarnok: a világhírű ikerpár, a Les Twins 700 embert táncoltatott meg egyszerre. Karsai Zita, Kőváry Barna, Király Péter és BLR pedig megválasztotta a Miss Hip Hop Queen cím idei birtokosát, akinek szépsége mellett bizonyítania kellett hip hop tánctudását is.

A háromnapos Hip Hop Weekend részeként rendezték meg idén a Street Dance Battle-t, Magyarország legnagyobb Utcai Táncversenyét. A Pecsa Music Hall fulladásig telt termében egész vasárnap dübörgött a hip hop. Az esemény legnagyobb attrakciója a világsztár Les Twins táncduó produkciója volt, akik egyszerre 700 embert táncoltattak meg.

A világhírű ikrek már a szombati érkezésükkor meglepték a szervezőket, mert ahelyett hogy a szállodai szobájukban pihenték volna ki a repülő út fáradalmait, beneveztek a városligeti Streetball bajnokságra, majd este elmentek bulizni. A vasárnapi bemutatójuk után pedig alig akartak hazamenni, annyira élvezték a magyar táncosok vendégszeretetét.

A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, ugyanis a versenyzők komoly táncprodukciókkal indultak. Minden kategóriában bemutatták a legújabb trend szerinti táncelemeket. Végül szoros küzdelemben dőlt el a dobogós helyek sorsa a legfontosabb kritériumok: a pontosság, a precíz kidolgozás és a csapatösszkép alapján.

A szegedi táncosok szerepeltek legjobban a rendezvényen: mind a csapat, mind az pedig az egyéni versenyben Csongrád megyeiek nyertek. Az előbbiben az X-treme Dancecrew, utóbbiban pedig Pintér Roland jeleskedett.

A Miss Hip Hop Queen versenyre való nevezéshez a szép külső volt a belépő, de a döntéshez a hip hop tánctudást is be kellett mutatni a médiazsűrinek. Végül Bucsai Regina hengerelte le a bírákat tánctudásával és szépségével, így ő kapta a Miss Hip Hop Queen címet.

A Street Dance Battle dobogós helyezettjei:

Egyéni verseny:

Pintér Roland

Kántor Gábor

Nagy Roland

Csapat verseny:

X-treme Dancecrew

Streetstyle TSE

Urban Dance Crew

 

Már az első hétvégén rekordot döntött az Első Pécsi pezsgő Borfesztivál.

Soha nem látott tömeg lepte el Pécs főterét szombat este az Első pécsi Pezsgő Borfesztivál második napján tartott záró koncerten, ahol is az óriási népszerűségnek örvendő Punnany Massif tartott koncertet.

A pénteken ünnepélyes megnyitóval startoló, közel kéthetes borfesztivál már az első hétvégén felülmúlta a várakozásokat. Rekord számú látogatóval és fergeteges hangulattal telt a fesztivál első hétvégéje, mely nemcsak a szervezők, hanem a résztvevők elégedettségét is kivívta.

A megnyitón Nagy Csaba, Pécs város alpolgármestere, valamint Béni Gábor a rendezvény szervezőjének, az Acona Kft.-nek ügyvezetője köszöntötte a résztevőket. Jelen voltak a város arcai is Vujity Tvrtko, mint Pécs jószolgálati nagykövete és Weisz Fanni modell, esélyegyenlőségi aktivista.

A pénteki napon a blues, valamint a rock and roll szerelmeseinek nyújtott nagyszerű élményt a Pribojkszki Mátyás Band, valamint az Ed Philips és a Memphis Patrol zenekar, akiknek dallamaira egészen hajnalig ropta a közönség.

A második napon a Pécsi pezsgő Borfesztivál keretein belül megrendezett Pécs City Karneválnak köszönhetően már déltől, önfeledten szórakozó, maskarába öltözött egyetemisták százai lepték el a Széchenyi teret, valamint a város utcáit. Az igazi parádékra emlékeztető nap egy felejthetetlen élményt nyújtó Punnany Massif koncerttel zárult, amikor is eddig még soha nem látott tömeg szállta meg Pécs város főterét.

A hétvége zárónapjaként egy hagyományos Szüreti felvonuláson vehettek részt a fesztivállátogatók, melyet az egész délután tartó, több száz énekest színpadra állító, Európai Bordalfesztivál követett. A vasárnapi program pedig egy fergeteg utcabállal zárult a Black Café zenekar jóvoltából.

A változatos programok egészen szeptember 30.-ig tartanak, az ingyenes borfesztiválon, ahol közel 50 borászat, 10 pálinkaház és pezsgőpincészet képviselteti magát. A gasztronómia szerelmeseinek pedig tradicionális ízekkel kedveskednek az árusok. A rendezvényről nem hiányozhatnak a hagyományos portékákat kínáló kézműves kiállítók sem.

www.pezsgobor.hu

 

A Turizmus Regattán is az olimpikonok vitték el az aranyérmet!

Olimpikonjainak nem hazudtolták meg magukat, hiszen a Szabó Gabi, Csipes Feri, Horváth Gábor alkotta egység nyerte el a szeptember 22-i II. Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta összesített első helyét. A turisztikai szakma legfontosabb sport-turisztikai eseményén közel 400-an vettek részt, és 37 hajó startolt el a balatonfüredi kikötőből. A turisztikai szakemberek mellett egy ismert sztárokból álló hajó is versenybe szállt, amelynek csapatkapitánya Király Linda énekesnő volt.

A Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ) által szervezett versenyre – amelynek fővédnöke ezúttal is Litkey Farkas, tízszeres kékszalag győztes vitorlázó volt – több mint 35 turisztikai vállalkozás nevezett. A szállodák és utazási irodák mellett a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a turisztikai kormányzat szakpolitikusai is részt vettek az eseményen.   

A Balaton egyik legnagyobb szezonzáró eseménye kiváló hangulatban telt úgy a vízen, mint a szárazon. A szallas.hu válogatott sztárokból álló „celebhajójának" (Király Linda – énekesnő, Nagy Adri – énekesnő, Mádai Vivien – az RTL Klub műsorvezetője, Erdőhegyi Brigitta – énekesnő) legénysége is keményen dolgozott az erős szélben, hogy ellensúlyozni tudják az erősen dőlő hajót. A szervező TMSZ nem csupán a versenyzőkre gondolt, hiszen napközben a parton – a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu*** területén – folyamatos, ingyenes felnőtt- és gyermekprogramok várták azokat is, akik csupán kísérőként vettek részt az eseményen.

Polgár Tibor elnök (TMSZ) elmondta, hogy szövetségük ezzel a rendezvénnyel is a turizmus és a sport szoros kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a turizmus, mint egy szükséges plusz mindig ott van a sport mellett, éppen ezért kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a turisztikai ágazat minél jobban kihasználja a sportrendezvények adta lehetőségeket.

A verseny a reggeli szabadedzéssel kezdődött, amelyet a délelőtti túrafutam, majd a délutáni pályafutam követett. A győztesek, a verseny végeztével, ünnepélyes keretek között vehették át érmeiket és serlegeiket, valamint a szponzorok által felajánlott ajándékokat. A napot a BEST OF zenekar (Rákóczi Ferenc, Buza Sándor, Garami Gábor és Balázs, Büdi Szilárd), valamint DJ Váczi Feri fergeteges bulija zárta.

http://www.turizmus.com/cikk/index/Regatta,%20eredm%C3%A9nyek,%20fot%C3%B3k,%20afterparti

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük