2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

5 éves a Szentháromság téri Tourinform iroda

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3925"><img class="image thumbnail" src="/files/images/large.thumbnail.jpg" border="0" alt="Budapest ma: 2007-08-02 9:38 CET" title="Budapest ma: 2007-08-02 9:38 CET" width="100" height="76" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Budapest ma: 2007-08-02 9:38 CET</strong></span></span> <p>A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. budavári Tourinform irodája idén ünnepli 5. születésnapját. Ebbõl az alkalomból augusztus hónapban minden betérõ turista Budapest-panoráma képet ábrázoló puzzle-t kap ajándékba.</p><p>

 budapest ma: 2007-08-02 9:38 cetBudapest ma: 2007-08-02 9:38 CET

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. budavári Tourinform irodája idén ünnepli 5. születésnapját. Ebbõl az alkalomból augusztus hónapban minden betérõ turista Budapest-panoráma képet ábrázoló puzzle-t kap ajándékba.

 budapest ma: 2007-08-02 9:38 cetBudapest ma: 2007-08-02 9:38 CET

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. budavári Tourinform irodája idén ünnepli 5. születésnapját. Ebbõl az alkalomból augusztus hónapban minden betérõ turista Budapest-panoráma képet ábrázoló puzzle-t kap ajándékba.

Az akció idõtartama alatt a BTH Kht. kérdõíves felmérést is végez a látogatók körében, elsõsorban a fõváros nemzetközi versenypozíciójával, általános vonzerejével, a turisztikai szolgáltatások mennyiségével-minõségével kapcsolatosan és az esetleges hiányosságok feltérképezése érdekében. A kérdõívet kitöltõk között a cég egy kétszemélyes budapesti hétvégi pihenést sorsol ki.

A Szentháromságtéren üzemelõ Tourinform egyébként a korábbi Tárnok utcai irodát váltotta fel 2002-ben, hiszen az akkor éppen elkészült modern pavilonsor kiváló fekvése miatt sokkal inkább megfelelt a BTH Kht. turistainformációs tevékenységének végzéséhez. Az immáron 5 éves információs iroda mára a budapesti Tourinform-hálózat egyik zászlóshajója, hiszen a fõszezonban napi kb. 1000 betérõ vendéggel a város második legforgalmasabb turistainformációs pontja; az elsõ helyet hagyományosan a Sütõ utcai Tourinform foglalja el.

Jelenleg Budapesten összesen 6 Tourinform irodát mûködtet a BTH Kht., ezáltal mára sikerült megvalósítani azt az alapkoncepciót, miszerint az információs pontok elhelyezkedésének egybe kell esnie a turisták érkezési pontjaival, valamint azon központi frekventált területekkel, melyeken a turisták budapesti tartózkodásuk idején leginkább megfordulnak. Ennek megfelelõen 3 iroda mûködik Ferihegy 1, illetve 2 terminálokon, a belvárosban a Sütõ utcai (Deák tér) és Liszt Ferenc téri információs központ várja az érdeklõdõket, a Budai Várban pedig a Szentháromság téri Tourinform áll a hazai és külföldi turisták rendelkezésére. 

A hat iroda a tavalyi évben kb. 760ezer látogatót szolgált ki információs kiadványokkal, térképekkel, Budapest Kártyával, egyéb turisztikai szolgáltatásokkal, illetve program- és jegyértékesítéssel.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.