2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Indul a nevezés a világ legnagyobb fotópályázatára – SWPA 2016

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/91705"><img class="image image-preview" src="/files/images/Zoltan_Toth_1st_Place_Hungary_National_Award_2015_Sony_World_Photography_Awards.jpg" border="0" alt="Tóth Zoltán magyar Nemzeti 1. dijas 2015 képe (Hungary National Award 2015 1st Place)" title="Tóth Zoltán magyar Nemzeti 1. dijas 2015 képe (Hungary National Award 2015 1st Place)" width="461" height="461" /></a><span style="width: 598px" class="caption"><strong>Tóth Zoltán magyar Nemzeti 1. dijas 2015 képe (Hungary National Award 2015 1st Place)</strong></span></span>A professzionális szekcióban két új műfaj is megjelenik: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás . Rekordszámú jelentkező és látogató az idei, 2015-ös pályázaton és annak kiállításán.  A  Sony World Photography Awards 2016 - a világ legnagyobb fotópályázata - melyet a World Photography Organisation szervez, már várja a jelentkezőket a 2016-os megmérettetésre.</p> <p> 

tóth zoltán magyar nemzeti 1. dijas 2015 képe (hungary national award 2015 1st place)Tóth Zoltán magyar Nemzeti 1. dijas 2015 képe (Hungary National Award 2015 1st Place)A professzionális szekcióban két új műfaj is megjelenik: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás . Rekordszámú jelentkező és látogató az idei, 2015-ös pályázaton és annak kiállításán.  A  Sony World Photography Awards 2016 – a világ legnagyobb fotópályázata – melyet a World Photography Organisation szervez, már várja a jelentkezőket a 2016-os megmérettetésre.

 

tóth zoltán magyar nemzeti 1. dijas 2015 képe (hungary national award 2015 1st place)Tóth Zoltán magyar Nemzeti 1. dijas 2015 képe (Hungary National Award 2015 1st Place)A professzionális szekcióban két új műfaj is megjelenik: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás . Rekordszámú jelentkező és látogató az idei, 2015-ös pályázaton és annak kiállításán.  A  Sony World Photography Awards 2016 – a világ legnagyobb fotópályázata – melyet a World Photography Organisation szervez, már várja a jelentkezőket a 2016-os megmérettetésre.

 

Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a rangos fotósverseny, mely mára kivívta magának a professzionális fotósok elismerését is. Évről évre lehetőséget kapnak mind a feltörekvő tehetségek, mind pedig az elismert művészek, hogy bemutassák az elmúlt egy év legjobb kortárs alkotásait. 

 

A fotósok a www.worldphoto.org oldalon keresztül jelentkezhetnek, és a következő szekciók közül választhatnak: Professzionális, Nyitott, Ifjúsági, Nemzeti Díj és Diák fókusz.

 

Újdonság lesz 2016-ban, hogy a Professzionális szekcióban két új műfajban is megmérettethetik magukat az alkotók: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás. Az újítás célja, hogy világosabb struktúrában nyújtsunk lehetőséget a fotósok megismerésére. A Művészet műfajba tagozódik a Színpadi és Őszinte alkategória, a Dokumentáló jellegű fotózáson belül pedig a Mindennapi élet és Környezet alkategóriákra lehet jelentkezni.

 

Ebben az évben a British Journal of Photography (BJP) – a világ egyik legrégebben piacon lévő magazinja – is hivatalos partnere lett a World Photography szervezetnek és a Diák Fókusz szekciónak. A megállapodás értelmében a Diák Fókusz szekció nyertese online megjelenést kap a BJP weboldalán valamint az Instagram oldalán.

 

A Sony World Photography Awards rengeteg lehetőséget nyújt minden pályázónak. Az összes beküldött képet szakmai zsűri szemlézi, akik a fotóipar kiemelkedő alakjai. Emellett a középdöntős és a győztes fotósok globális hírnevet és elismertséget szereznek, valamint lehetőségük van arra, hogy munkáikat népszerűsítsék és értékesítsék a World Photography Organisation szervezeten keresztül.

 

A díjak az előző évekhez hasonlóan a következőek: a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei; részvétel a Sony World Photography Awards kiállításán a londoni Somerset House-ban; megjelenés a 2016-os díjazottak könyvében; és 30.000 dollár

 

A Sony World Photography Awards 2015-ös fotósversenyére 173.444 pályázat érkezett a világ 171 országából. A 2015-ös L'Iris d'Or, avagy az Év Fotósa címet a Getty Images fotósa, John Moore kapta.  A döntősök és nyertesek képeit a minden évben megrendezésre kerülő kiállításon mutatták be a londoni Somerset House-ban, melyet idén rekordszámú – 33.394 – látogató tekintett meg.

 

A Sony World Photography Awards 2016 döntős listája 2016.február 23-án kerül kihirdetésre, majd a kategóriák győzteseit április 21-én jelentik be. A kiválasztott képekből 2016. április 22 és május 8. között rendeznek kiállítást a londoni Somerset House-ban.

http://www.worldphoto.org/

A 2015-ös döntős és nyertes képek elérhetőek és letölthetőek a press.worldphoto.org honlapról.http://www.press.worldphoto.org/http://www.press.worldphoto.org/

2016 versenykategóriák

●        Professzionális – profi fotósok számára, 14 kategória, melyben szerepel két új műfaj

○        Művészet – Építészet, Koncepció, Tájkép, Portré, Színpadi, Csendélet, Őszinte

○        Dokumentálás – Kampány, Aktuális problémák, Kortárs kérdések, Életmód, Környezet, Emberek, Sport

●        Nyitott – bárki jelentkezhet 10 kategóriába egyetlen képpel

○        Építészet, Művészet és Kultúra, Manipulált, Kevés fény, Természet és vadvilág, Panoráma, Emberek, Mosoly, Utazás, Pillanatkép

●        Ifjúsági – 12-19 év közötti fiatal fotósoknak, 3 kategóriában kerül zsűrizésre egyetlen képük

○        Kultúra, Környezet, Portré

●        Nemzeti Díj – keressük a legjobb képet a több mint 50 nemzet fotósainak alkotásai közül

●        A teljes listáért és a résztvevő országokért keresse fel a www.worldphoto.org honlapot

●        Diák fókusz – feltörekvő, fotográfiát tanuló tehetségek részére

Fontos dátumok

●        2015.december 4.- Diák fókusz verseny lezárása

●        2016.január 5. – Nyitott, Ifjúsági és Nemzeti díj verseny lezárása

●        2016.január 12. – Professzionális verseny lezárása

●        2016.február 23. – Professzionális, Nyitott, Nemzeti díjas és Ifjúsági kategória döntőseinek kihirdetése

●        2016.március 1. – Diák fókusz döntőseinek kihirdetése

●        2016.március 15. – Nemzeti Díj nyerteseinek kihirdetése

●        2016.március 29. – Nyitott és Ifjúsági kategóriák győzteseinek kihirdetése

●        2016.április 21. – L'Iris d'Or/az Év Fotósa és a Professzionális kategóriák győztesei, valamint a Nyitott, az  Ifjúsági és a Diák fókusz nyerteseinek kihirdetése a londoni gála keretein belül

●       2016. április 22-május 8 – Sony World Photography Awards kiállítás megrendezése a londoni Somerset House-ban

 

 
A WPO a profi, amatőr és fiatal fotósokat támogató szervezet, mely globális kommunikációs platformot nyújt a fotós ipar számára, hogy megoszthassák egymással az aktuális trendeket a fotózás minden területén. Megvalósítja a különböző kezdeményezéseket, bevonja a fényképészeket a kereskedelmi, kulturális és oktatási tevékenységek számos iparágába, miközben nyilvános eseményeket is szervez az érdeklődők számára.

Jelenleg a WPO portfóliója a következőket tartalmazza: Sony World Photography Awards, World Photography Student Focus verseny, Youth on Assignment. Ezen kívül nemrégiben indította el a Photo Shanghai kezdeményezést, a térség első nemzetközi művészeti vásárát, mely a fotózásra fókuszál. Valamint a The Magazine kiadványt, amelyegy online havilap, ahol a fotózás vitatott kérdéseivel foglalkoznak. A WPO megtalálható Twitteren, Facebookon és Instagramon is.

http://www.worldphoto.org

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.