2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Oszkár és a NAV

3 perc olvasás
napfelkelte
napfelkelte mátraházán. olajfestmény.

A történet néhány évvel ezelőtt kezdődött. Oszkár boldogan élt ifjú feleségével, amikor bekövetkezett a régen várt esemény, Olívia gyermeket várt. Ilyenkor egy komolyabb ajándékot is illik venni a kismamának. A boldog férj a szomszédos galériában vásárolt egy szép olajfestményt „Napfelkelte Mátraházán” címmel. Ugyanis ott voltak nászúton. Az alkotó művész ismeretlen volt, de ez nem vont le semmit a mű szépségéből.

Olívia másnap reggel bevallotta férjének, hogy inkább egy gyermeket ábrázoló festményt szeretne a szoba falán, elvégre gyermeket várnak. Oszkár visszament az üzletbe, ahol sztornózták az ügyletet. Kicsit olcsóbban, mert az árrést levonták, de ez nem számított. Legott vásárolt egy másik festmény „Kislány a zongoránál” címmel.

Másnap rádöbbentek, hogy mindketten fiút szeretnének, ezért Oszkár visszavitte a festményt. Némi levonás után vissza is vásárolta a műkereskedő. És ajánlott egy másik képet. Kisfiú futball labdával, háttérben a Wembley.

De amilyen telhetetlen az ember, eszükbe jutott, milyen jó lenne ha ikreik születnének. Nem hittek a babonákban, mégis úgy döntöttek, keresnek egy ilyen képet. A galériás már nem is csodálkozott, visszavette a tegnapi festményt. Némi összeget levont és ajánlott egy másikat. „Ikrek a libikókán”. valóban nagyok kedves kép volt.

Másnap végleges döntést hoztak, nem való a lakásukbaä ilyesfajta kép. Olívia kapott egy arany karkötőt „Örökké szereti foglak” vésettel. Így végleg dűlőre jutottak, fél év múlva megszületett a kis Oszkár, makkegészségesen, ötvenhárom centivel, három és fél kilóval.

Két év múlva érkezett az adóhivataltól egy levél. „Tisztelt Ügyfelünk! Megállapítottuk, hogy Ön hat alkalommal kötött adásvételi szerződést műtárgyakra. Hatályos rendelkezéseink szerint ez kimeríti az engedély nélküli kereskedelmi tevékenység fogalmát. Mivel nem nyújtotta be éves mérlegét határidőre, 25.000 forint büntetést kell fizetnie 30 napon belül az 11122233-34445556-66777888 bankszámlára.

Cégalapítási okmányát, illetve vállalkozói engedélyét 30 napon belül mutassa be hivatalunknál, vagy alapítsa meg cégét, különben további pénzbüntetéssel. késedelmi kamat fizetéssel és eljárási illetékkel kell számolnia.”

Oszkár az illetékes Közigazgatási Törvényszékhez fordult a határozat megsemmisítéséért. Drukkoljunk neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.