2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Öszöndíj akadályokkal

2 perc olvasás

osztondij 2.

Kedves Szerkesztő Úr! Megtiszteltetésnek veszem szíves érdeklődését és eszem ágában sincs megkérdőjelezni az Ön munkáját, illetékességét. Természetes, hogy az újságíróknak és az olvasóknak joguk van tájékozódni a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok külföldi ösztöndíjára befolyt pénzösszegek felhasználásáról az elmúlt évben. Ezt készséggel meg is teszem. Szeretném megjegyezni, hogy az ösztöndíjak kiosztásának elmaradása nincs összefüggésben a koronavírus járvánnyal, egészen másról van szó.

Közismert, hogy szervezetünk alapítványoktól és adományokból gyűjti össze bevételeit. 2020-ban származó bevételeink húsz százalékát költöttük a jogosult személyek és családok valamennyi adatának számítógépes nyilvántartásba vételére. Ez jóval kevesebb, mint a hasonló szervezetek erre a célra fordított összege.

Helyszíni szemlék, tapasztalatcserék, gépkocsi lízingelés, a másfél hónapig tartó helyzettanulmányok dologi kiadásai további húsz százalékos költséget jelentettek.

Az igényjogosultak végleges listáját kuratóriumunk állította össze. A kuratórium tagjainak szerény tiszteletdíja tíz százalékot vitt el a kasszánkból. Ha óradíjra számítanánk át az összeget, még az egy főre jutó hivatalos minimálbért sem érnénk el.

Alapítványi pénztárunk könyvelése, a pénz őrzése, éjszakai ügyelet, a fegyveres biztonsági őrök munkabére és közterhei, együttesen húsz százalékot vittek el, ideértve páncélszekrényünk időzárjának javítását és karbantartását is.

Szervezetünk épületének fenntartása, áramköltség, víz- és csatornadíjak, szemétszállítás, fűtés, takarítás, tisztítószerek, két munkatársunk szerény fizetése harminc százalékos költségrészt eredményezett.

Ezzel kasszánk kiürült. De tevékenységünk még nem ért béget. További adományok érkezésekor azonnal hozzálátunk az érdemi munkához, immár minden megkötöttség nélkül. A szponzorokkal való kapcsolat tekintetében számítunk támogatóink gazdag élettapasztalatára és karitatív készségükre.

Kérem válaszlevelem szíves tudomásul vételét. Őszinte nagyrabecsüléssel kíván Önnek további eredményes munkát szervezetünk helyettes szóvivője.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.