2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kettő az egyben – A Panasonic új érintőképernyős modellekkel bővíti digitális telefonjainak kínálatát

5 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/73236"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image11_74.jpg" border="0" width="470" height="363" /></a></span>A Panasonic, amely tíz éve folyamatosan vezeti a vezeték nélküli telefonok globális piacát, három új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (DECT) prémium kategóriájába tartozó  terméket mutatott be: a KX-PRX110, KX-PRX120 és a KX-PRX150 modellt, amelyek mindegyikének az okostelefonokhoz hasonló kézibeszélője van. </p> <p> 

image11 74A Panasonic, amely tíz éve folyamatosan vezeti a vezeték nélküli telefonok globális piacát, három új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (DECT) prémium kategóriájába tartozó  terméket mutatott be: a KX-PRX110, KX-PRX120 és a KX-PRX150 modellt, amelyek mindegyikének az okostelefonokhoz hasonló kézibeszélője van.

 

image11 74A Panasonic, amely tíz éve folyamatosan vezeti a vezeték nélküli telefonok globális piacát, három új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (DECT) prémium kategóriájába tartozó  terméket mutatott be: a KX-PRX110, KX-PRX120 és a KX-PRX150 modellt, amelyek mindegyikének az okostelefonokhoz hasonló kézibeszélője van.

 

Innovatív, kettő az egyben otthoni telefon

A sorozat zászlóshajójának számító KX-PRX150 egyesíti a DECT telefonok vonalas hívások kezelésére alkalmas és 3G/GSM mobil hálózati kapcsolatra képes interfészét az Android operációs rendszerrel. A KX-PRX110 és a KX-PRX120 modellek szintén rendelkeznek DECT interfésszel a vonalas hívások fogadására, miközben Android operációs rendszerek futnak rajtuk.

 

A KX-PRX150 modellt a lakásban vonalas telefonként és mobiltelefonként is használhatjuk, házon kívül azonban csak mobiltelefonként működik. A KX-PRX110 és a KX-PRX120 modellek nem képesek a mobil hálózati kapcsolatra, csak otthoni telefonálásra alkalmasak. Az új modellek az Android 4.0 operációs rendszernek köszönhetően többféle kommunikációs lehetőséget kínálnak a vonalas telefonok által hagyományosan biztosított hang-kommunikáción kívül. A DECT funkciókon kívül, a telefonok kézibeszélői Wi-Fi®-vel és Bluetooth®-szal is rendelkeznek. A KX-PRX120 modelleket üzenetrögzítővel, a KX-PRX110 modellek üzenetrögzítő nélkül kerülnek forgalomba.

 

Mindhárom modellt úgy alakították ki, hogy könnyű, kompakt és kézhez álló legyen. Felhasználóik a bejövő vonalas hívásokat a lakás bármely részében tudják fogadni, ameddig csak a DECT hatósugara elér. Az érintőképernyő épp elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen kezelhető legyen – ezzel könnyedén  egyszerűen lehet a készüléket kezelni.

 

Kettő az egyben (hibrid) kommunikáció (KX-PRX150)

A KX-PRX150 egyaránt támogatja a vonalas hívásokra szolgáló DECT interfészt és a 3G/GSM mobil hálózatot. A készülék egy 3G/GSM mobil telefonként használható házon kívül, hazatérve viszont a vonalas hívások fogadására is alkalmas vezeték nélküli telefonként funkcionál.

 

A telefonkönyv a mobil és a vonalas funkció között megosztható, vagyis nem kell a névjegyeket külön kezelni. Ez egyben azt is jelenti, hogy bejövő hívás esetén a hívó száma mind a vonalas, mind a mobil interfészen megjelenik.

 

Házon kívül a DECT funkció kikapcsolható, így csökkenthető a telefon energiafelhasználása.

 

Hazatérve a KX-PRX150 telefon automatikusan kapcsolódik a bázisállomáshoz és rögtön értesít a nem fogadott hívásokról és üzenetekről.

 

A PRX150 a kisvállalkozások számára is hasznos készülék lehet. Akárcsak a többi DECT telefon esetében, a kézibeszélőről a vonalas hívás egy másik kézibeszélőre  is továbbítható, így végeredményben a hívás két kézibeszélő között is lebonyolítható. Ha például az egyik alkalmazott rendelkezik egy kézibeszélővel, a bejövő vonalas hívás ennek segítségével továbbítható egy másik személy kézibeszélőjére az üzlethelyiségen, raktáron vagy irodán belül, ahol a DECT jele fogható.

 

Hozzáférés a Google PlayTM-hez az Android 4.0 operációs rendszeren keresztül

A KX-PRX sorozat platformja az Android 4.0 operációs rendszerre épül, amely támogatja a Google Playstore használatát. Ennek segítségével a felhasználó letöltheti kedvenc alkalmazásait, hozzáférhet a közösségi oldalakhoz, vagy megoszthat egy fotóalbumot a barátaival és családtagjaival. Mi több, a készülék maga is egy sor alkalmazást kínál például az internetes böngésző eléréséhez, zeneszámok lejátszásához vagy épp a beépített kamera kezeléséhez.

 

A KX-PRX sorozatot videó-telefonként is lehet használni a frontjába beépített kamerának köszönhetően, így akár a SkypeTM használatával videóhívást is lebonyolíthatunk. A hangkommunikáción túl a felhasználó egyéb kommunikációs formákat is választhat: küldhet E-mailt, SNS-t, megoszthatja a Google naptáradatait (Google CalendarTM) és persze videó-hívásokat is kezdeményezhet.

 

Kis készülék rengeteg funkcióval

Bár a KX-PRX110, KX-PRX120 and KX-PRX150 telefonok stílusosan kicsik és vékonyak, számos innovatív funkcióval rendelkeznek, amelyek a híváskezelést soha nem tapasztalt módon megkönnyítik:

  • 3.5 hüvelykes TFT színes LCD (HVGA) kijelző, amely többfunkciós érintőképernyőként is használható
  • Wi-Fi, Bluetooth, GPS
  • 0.3M pixeles, a készülék frontján lévő kamera
  • 2 Megapixeles, a készülék hátuljába épített kamera [csak PRX150-es modellekben]
  • 1450mAh Li-ion akku
  • microSD / microSDHC nyílás a kézibeszélőn
  • micro USB mobiltöltő port
  • bejövő/kimenő hívások korlátozása funkció, amellyel megakadályoz-hatóak a nem kívánt hívások
  • Hívóazonosítás, hívó adatainak mentése
  • Üzenetrögzítő (legalább 40 perc, csak a KX-PRX120-as és PRX150-es modellek esetében)
  • értesítések hazaérkezéskor
  • Kulcskereső funkció (opcionális)
  • Maximum 6 kézibeszélőt lehet regisztrálni (extra kézibeszélők vagy a GAP által támogatott DECT kézibeszélők)

 

Védjegyek és bejegyzett márkák:

 

  • Az Android és Google Play a Google Inc által levédett márkák.
  • A Skype a Skype tulajdona.
  • A Bluetooth® szó és logó a Bluetooth SIG, Inc. tulajdona, a Panasonic ezeket licenc alapján használja
  • Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance által bejegyzett védjegy.
  • Az összes többi, a szövegben szereplő védjegyet tulajdonosaik birtokolják.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.